DTM

DTM: Daniel Juncadella maakt DTM-deelnemersveld compleet

180208 DTM Juncadella
Daniel Juncadella, hier op Zandvoort, keert na een seizoen afwezigheid terug naar de DTM

Echt verrassend is het niet, maar nu is het dan ook officieel: daags na de aankondiging van Lucas Auer, Paul Di Resta, Edoardo Mortara, Gary Paffett en Pascal Wehrlein maakte Mercedes-AMG nu ook de naam van de zesde coureur voor het komende DTM-seizoen bekend. De Spanjaard Daniel Juncadella, in 2012 winnaar van de Zandvoort Masters of Formula 3, keert na een afwezigheid van een jaar terug in het kader van het merk uit Stuttgart. Daarmee is nu het volledige DTM-startveld compleet en weten we tevens dat Mercedes-AMG, dat dit jaar voor het laatste in de DTM actief is, als enige merk geen nieuwkomer binnen zijn gelederen heeft.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Daniel Juncadella viel vorig jaar buiten de boot toen Mercedes-AMG evenals de andere twee deelnemende merken in de DTM het aantal rijders reduceerde van acht naar zes. Hij bleef als reserverijder echter verbonden aan het DTM-team van Mercedes-AMG en was met de Mercedes-AMG GT3 volop actief in de GT-racerij, ondermeer in de Blancpain GT Series en de VLN. "Na een jaar pauze ben ik erop gebrand, weer in de auto te stappen", aldus Juncadella. "Als test- en reserverijder was ik vorig jaar de hele tijd nauw bij het team betrokken." Van 2013 tot en met 2016 reed de Spanjaard al voor Mercedes-AMG in de DTM, maar hij wacht nog op zijn eerste overwinning.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet