A1GP

A1GP: A1 Team Nederland kent solide start in Taupo

A1 Team Nederland heeft een goede eerste dag van de A1GP Taupo achter de rug. In de Rookie sessie van vanochtend zette Renger van der Zande een keurige derde tijd neer. Daarna was het de beurt aan Jeroen Bleekemolen die tijdens de vrije training in de middag een zevende tijd noteerde met een tijd die slechts een paar tiende van de snelste tijd van de dag afzat.

Op een voor beide A1 Team Nederland coureurs volledig nieuw circuit was het Renger van der Zande die voor het team het spits mocht afbijten tijdens de Rookie sessie van twee keer 25 minuten. In de eerste helft zette Renger nog een zesde tijd neer, maar een aantal verbeteringen aan de auto zorgden ervoor dat hij in staat was zijn tijd met ruim een seconde te verbeteren en uiteindelijk uit te komen op een snelste ronde van 1’16.344.

Renger van der Zande was vanzelfsprekend erg tevreden over zijn optreden vandaag; “Ja, het was goed. Ik heb nu flink wat kilometers kunnen maken en ik heb ook stappen kunnen maken. Iedere ronde ging het beter en kon ik weer meer wennen aan de auto. Helemaal super. Ik denk dat de auto heel goed was, we hebben nog een verandering doorgevoerd die meteen verbetering bracht, waar Jeroen nog verder mee kan werken. De baan zelf is leuk, er zitten snelle en langzame bochten in, er is hoogteverschil. En vandaag was het weer erg goed, super dus. Het was wel jammer dat ik tijdens het laatste rondje verkeer tegenkwam, anders had ik misschien wel tweede kunnen staan”.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet