Sportscars

Sportscars: Renger van der Zande met DragonSpeed LMP1 in FIA WEC 'super-season'

180204 Zande Dragonspeed
In 2013 reed Van der Zande al voor het DragonSpeed-team in de toenmalige ALMS

Het is fascinerend om te zien hoe Renger van der Zande na het einde van zijn contract in de DTM enkele jaren geleden voor wat betreft zijn autosportcarrière bijna op dood spoor was beland, maar hoe hij nu een van de meest actieve rijders in ons land is. Naast zijn programma als fabriekscoureur voor Cadillac bij het team Wayne Taylor Racing in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship en de nodige GT3-races zal hij namelijk voor het Amerikaanse team DragonSpeed uitkomen in de LMP1-klasse van het FIA WEC 'super-season' 2018-2019. Dat betekent dat Van der Zande dit jaar ook zijn debuut zal maken tijdens de 24 Uur van Le Mans.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

Onder voorbehoud van acceptatie van de inschrijving door de ACO, die aanstaande vrijdag tijdens een persconferentie in Parijs de deelnemers aan de 24 Uur van Le Mans en het FIA WEC-seizoen officieel bekendmaakt, zal Van der Zande uitkomen met een BR1-Gibson, een LMP1-prototype van Russische makelij, dat hij zal delen met de Brit Ben Hanley en teambaas Henrik Hedman.

Voor het DragonSpeed-team, dat werd opgericht door de Amerikaanse oud-coureur Elton Julian, is Van der Zande geen onbekende, want met dit team kwam hij in 2013 in de American Le Mans Series in actie met een Oreca FLM09 in de Prototype Challenge-klasse. Na het winnen van de LMP2-titel in de European Le Mans Series van vorig jaar was het de intentie van DragonSpeed om te promoveren naar de LMP1-divisie in het FIA WEC. Dat plan krijgt nu dus officieel gestalte.

Het ziet ernaar uit dat Van der Zande de openingsrace van het FIA WEC-seizoen tijdens het eerste weekeinde van mei op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen zal moeten missen, want tijdens datzelfde weekeinde staat een ronde van het Amerikaanse IMSA-kampioenschap op de Mid-Ohio Sportscar Course op het programma, waar Van der Zande met de Cadillac DPi in actie komt.

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Dirk 04 februari 2018 20:50

  @Rene, die jaren in de BRL V6 hebben zijn carriëre weer op de rails gebracht! Renger is hartstikke hot, en terecht.

  • 4
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 04 februari 2018 21:31

  Deze jongen is echt waanzinnig snel

  • 5
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 04 februari 2018 21:39

  Een coureur van zijn kaliber is een enorme aanwinst in het WEC!

  • 3
  • 0
   
  Racing-Fan 05 februari 2018 20:53

  Het heeft even tijd nodig gehad maar uiteindelijk zichzelf gevestigd als topcoureur.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet