GT

GT: Jeroen Bleekemolen haalt voor Porsche kastanjes uit het vuur in Bathurst

180204 Bathurst Bleekemolen Podium
Jeroen Bleekemolen op het podium in Bathurst, met rechts zijn teamgenoten Stolz, Pappas en Lieb

Als een van de zeer weinige coureurs (behalve zijn teamgenoot Luca Stolz kunnen we niemand anders bedenken) reed Jeroen Bleekemolen met de Hankook 24H Dubai, de Rolex 24 At Daytona en de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour de drie grote lange-afstandsklassiekers in de eerste vijf weken van het nieuwe kalenderjaar. Daarbij was hij in Bathurst het succesvolst: samen met zijn teamgenoten Tim Pappas, Luca Stolz en Marc Lieb won Bleekemolen in de Porsche 911 GT3 R van het Black Swan Racing-team de met 13 auto's zeer sterk bezette Pro-Am-klasse en eindigde zeer verdienstelijk als derde algemeen. Tevens haalde hij daarmee voor Porsche de kastanjes uit het vuur, want de auto met het startnummer 540 was de best geklasseerde 911, waarvan er maar liefst vier in de top zes eindigden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Porsche AG/Jürgen Tap

180204 Bathurst Bleekemolen Actie1

"Een topresultaat, een heel goede dag gehad", zegt Bleekemolen na afloop van de wedstrijd. "Het team heeft geen fout gemaakt, de hele race ging probleemloos. Er is natuurlijk heel veel gebeurd, veel safety-cars, maar we hadden een heel goede strategie waardoor wel elke keer goed zaten. Uiteindelijk ook nog overall op het podium en als dat ongeluk op het einde niet gebeurd was, hadden we zelfs overall gewonnen, omdat de eerste twee nog naar binnen moesten om te tanken, maar die haalden het nu omdat de race stilgelegd werd. Dat was misschien nog wel jammer, maar aan de andere kant, als je van tevoren had gezegd: overall podium en klassewinst, dan had ik er zeker voor getekend. Helemaal blij, helemaal goed, het hele team heeft het goed gedaan. Tim is zijn rijtijd goed doorgekomen en de andere rijders hebben geen problemen gemaakt. We hebben niks geks meegemaakt, de auto heeft het probleemloos gedaan, dus tevreden!"

180204 Bathurst Bleekemolen pits
Tim Pappas, Jeroen Bleekemolen en Luca Stolz (vlnr), waarbij Stolz een oude ALMS-overall van Bleekemolen draagt (met omgekeerd Nederlands vlaggetje)

Het is de bedoeling dat het Black Swan Racing-team van Tim Pappas het volledige seizoen in de Intercontinental GT Challenge rijdt. Na Bathurst betekent dat ook voor Jeroen Bleekemolen de deelname met de Porsche aan de Total 24 Hours of Spa, eind juli, de 1000-kilometer-race van Suzuka eind augustus en de afsluitende acht-uurswedstrijd op Mazda Raceway Laguna Seca in oktober. De rest van de bezetting naast Bleekemolen en Pappas moet nog worden bepaald, maar het is de intentie om in alle wedstrijden in de Pro-Am-klasse uit te komen. Dat het team daar goede kansen heeft, is vandaag in Bathurst wel gebleken.

180204 Bathurst Bleekemolen Actie2

Vier auto's in de top zes van de race is meer dan men van Porsche op grond van het kwalificatieresultaat mocht verwachten. Sportdirecteur Frank-Steffen Wallisser van het Duitse merk zei: "Met de speed en het kwalificatieresultaat waren we niet waar we wilden zijn, maar met de efficiëntie en de sterke teamprestatie kunnen we niettemin zeer tevreden zijn. Het was een extreem opwindende race die werd gekenmerkt door vele gele-vlagfases. Daarmee was het nog verbazingwekkender dat we alle vier de gestarte 911 GT3 R's volledig zonder problemen tot aan het eind van de race hebben gebracht, die door de rode vlag afgebroken werd. Vier Porsches in de top zes, maar helaas niet op de posities waarnaar we streefden. Niettemin nemen we veel positiefs mee van deze seizoensstart van de Intercontinental GT Challenge."

180204 Bathurst Bleekemolen Wallisser
Porsche-sportdirecteur Dr. Frank-Steffen Wallisser


Reacties

  • 1
  • 0
   
  TCRacing 04 februari 2018 18:06

  Christopher Mies en Markus Winkelhock hebben ook alle vier gereden ;)

  • 0
  • 0
   
  René de Boer 04 februari 2018 18:21

  OK. Waarvan akte.

  • 0
  • 0
   
  TCRacing 04 februari 2018 20:56

  Mooi artikel verder hoor!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet