TCR Series

WTCR: Sébastien Loeb Racing met twee Volkswagen Golfs voor Rob Huff en Mehdi Bennani

180202 WTCR SRL Golf
Sébastien Loeb Racing zet twee Volkswagen Golf GTI TCR's in in het nieuwe FIA WTCR

Sébastien Loeb Racing, het team van de negenvoudig rally-wereldkampioen en diens zakelijk partner Dominique Heintz, komt het komende seizoen met twee Volkswagen Golf GTI TCR's uit in het nieuwe FIA WTCR. Als rijders zijn oud-WTCC-kampioen Rob Huff en meervoudig Independents' Trophy-winnaar Mehdi Bennani aangetrokken. Voor Huff is de samenwerking met het Franse team nieuw, Bennani is al sinds 2015 actief voor SLR. Na de aankondiging van de beide rijders van het BRC Racing Team eerder deze week worden er steeds meer details over de invulling van het deelnemersveld van het FIA WTCR bekend. Enkele dagen geleden meldde François Ribeiro van promotor Eurosport Events dat alle 26 beschikbare plaatsen op de grid gevuld zijn en dat er nu wordt gewerkt aan de invulling van de twee 'wildcard'-startplaatsen die per evenement beschikbaar zijn. De definitieve inschrijvingslijst wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Volgens Hongaarse bronnen is Ribeiro ook in gesprek met Pastor Maldonado, maar vooralsnog heeft geen enkel team serieuze belangstelling getoond voor deze optie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Met Huff en Bennani heeft Sébastien Loeb Racing de nummers twee en drie in de eindstand van het FIA WTCC van vorig jaar in de gelederen en daarmee een ijzersterke combinatie. Huff beschikt bovendien al over TCR-ervaring en kent ook de Golf vanuit zijn deelname aan de TCR International Series van vorig jaar. SRL-mede-eignaar Dominique Heintz zegt: "Met onze sterke resultaten moesten we onze activiteiten aan de top uitbouwen. Met de Golf GTI TCR heeft Volkswagen Motorsport de ideale auto ontwikkeld om te strijden voor overwinningen en we hebben met Volkswagen al een sterke en profitabele relatie opgebouwd. Voor wat betreft onze rijders: hun talent en vaardigheid betekent dat we erop vertrouwen, in de beste positie te zijn om successen aan onze erelijst toe te voegen."

180202 WTCR SRL Huff
Voor Rob Huff zijn de TCR-klasse en de Golf geen onbekende grootheden

Hongaarse speculaties: Tom Coronel met Boutsen-Ginion-Honda?
Over hoe de rest van het WTCR-veld eruit gaat zien, doen allerlei speculaties de ronde. De Hongaarse website Index.hu, die de mondiale toerwagenracerij vanwege de betrokkenheid van Norbert Michelisz goed volgt, zette alle speculaties op een rijtje en kwam tot een mogelijke deelnemerslijst. Daarop staat bijvoorbeeld ook Tom Coronel als rijder van een Honda Civic Type R van het Belgische Boutsen Ginion Racing, waar hij Tiago Monteiro als teamgenoot zou krijgen. Yvan Muller Racing wordt als team genoemd met regerend WTCC-kampioen Thed Björk, Mullers neef Yann Ehrlacher en mogelijk de oud-wereldkampioen zelf, maar een auto ontbreekt nog. Het Belgische Leopard Racing/WRT zou de overstap maken van Volkswagen naar Audi, hier worden de Britse ex-BTCC-kampioen Gorden Shedden en routinier Jean-Karl Vernay als rijders genoemd. De inzet van twee Audi's bij Comtoyou Racing voor RACB-Volant-winnaar Dénis Dupont en Aurélien Panis werd al eerder bevestigd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet