Diversen

Kalender Circuit Zandvoort - Autoliefhebbers en gezinnen beleven in 2018 een fantastisch jaar op Circuit Zandvoort

Jumbo Racedagen

Met trots presenteert Circuit Zandvoort de evenementenkalender voor 2018, waarbij liefhebbers van stoere autosport weer een jaar volop kunnen genieten. Daarnaast zal er bij tal van evenementen weer aandacht zijn voor entertainment en lifestyle.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

F1 blijft één van de publieksfavorieten
Na een geweldige tweede editie van de Jumbo Racedagen in 2017, keert het succesvolle evenement met nog meer spektakel terug op het jaarprogramma van Circuit Zandvoort in 2018. De derde editie van de Jumbo Racedagen, 'driven by Max Verstappen' staat geprogrammeerd in het Pinksterweekend van 20 & 21 mei. Natuurlijk komt Max Verstappen met zijn Red Bull Racing F1-bolide in actie, waarbij hij nogmaals laat zien (en horen) hoe snel en indrukwekkend F1 in de Zandvoortse duinen is. In 2017 klokte Max Verstappen de snelste ronde ooit op Circuit Zandvoort!

Maar er is meer voor de fans, want tijdens datzelfde evenement komt het nieuwe FIA WTCR (de officiële Wereld Cup voor toerwagen-coureurs) in actie. Snoeiharde gevechten en spannende inhaalacties op het circuit zorgen daarbij voor vuurwerk. En, zoals men bij de Jumbo Racedagen gewend is, leveren een aantal andere spectaculaire raceklassen ook volop autosportstrijd op Circuit Zandvoort.

Historic Grand Prix

Ook de unieke geschiedenis van de F1 op Circuit Zandvoort, krijgt volop aandacht in 2018. Bij de Historic Grand Prix (31 augustus en 1 & 2 september) zullen deze glorierijke oude tijden herleven. Wat is er mooier dan historische Formule 1 auto's te zien rijden en te horen. Ook uiterst kostbare auto's die normaal gesproken niet uit het museum komen, maken de reis naar Zandvoort speciaal voor dit unieke weekend. Voeg daarbij de komst van een startveld vol klassieke DTM auto's uit de jaren '80 en '90 én de unieke FIA Historic Formula 3 European Cup en de echte autosportliefhebbers weten waar zij begin september moeten zijn: in Zandvoort!

DTM

Vaste smaakmakers van de Zandvoortse kalender zijn ook in 2018 van de partij. Op 13, 14 en 15 juli staat de 18e editie van DTM Zandvoort op het programma. De felle strijd tussen BMW, Audi en Mercedes-Benz zal weer als vanouds zijn. Volop gedonder in de duinen dus.

ADAC GT Masters

Ook op 17 – 19 augustus staat met de ADAC GT Masters een ijzersterk raceweekend op het programma. Stoere brullende GT3 bolides vechten om de zege, terwijl ook bij de races in het bijprogramma, waaronder ADAC TCR Germany, toeschouwers ogen tekort komen.

British Race Festival

Lifestyle

Voor liefhebbers van Britse auto's en andere indrukwekkende 'premium cars' biedt de kalender het weekend van 7 en 8 juli met het British Race Festival. Een gecombineerd programma met races en 'vrij rijden'-sessies zorgt voor volop vermaak op het circuit, terwijl in de paddocks diverse merkenclubs te zien zijn en een bezoek langs diverse kraampjes en standhouders kan worden gebracht.
Ook andere populaire lifestyle- en thema-events zoals de American Sunday, Porsche Racing Days, Bimmerworld en Supercar Sunday maken deel uit van het 2018-programma.

Sporten
Naast een keur aan auto(sport)evenementen blijft Circuit Zandvoort ook in 2018 een geweldige en uitdagende locatie voor sportieve activiteiten, waaronder de Runner's World Zandvoort Circuit Run (25 maart) en Cycling Zandvoort (16 & 17 juni). Het sportieve fietsweekend in juni krijgt daarbij een uitbreiding in de vorm van de Dare2Tri Grand Prix Triatlon Zandvoort 2018. Daarnaast biedt het fietsweekend ook veel mogelijkheden om verschillende E-bikes gratis te testen.

Kalender 2018 – Circuit Zandvoort

24 februari - 7e Circuit Short-Rally Zandvoort
3 maart - FEBO Final 4
11 maart - Automaxx Streetpower
25 maart - Runnersworld Zandvoort Circuit Run
31 mrt & 1 april - DNRT Paasraces
14 april - DNRT Endurance
22 april - American Sunday
28 & 29 april - Trophy of the Dunes
6 mei - JapFest
12 & 13 mei - Historische Zandvoort Trophy
20 - 21 mei - Jumbo Racedagen 'driven by Max Verstappen'
27 mei - Benelux Open Races
3 juni - DNRT 8H
9 & 10 juni - Porsche Racing Days
16 & 17 juni - Cycling Zandvoort & GP Triatlon
23 & 24 juni - DNRT Racing Days
30 juni & 1 juli - BRSCC EuroFest
7 & 8 juli - British Race Festival
13 - 15 juli - DTM Zandvoort
22 juli - DNRT 10H
29 juli - Nationaal Oldtimer Festival
3 - 5 augustus - DNRT Super Race Weekend
12 augustus - Bimmerworld
17 - 19 augustus - ADAC GT Masters Weekend
25 & 26 augustus - Spettacolo Sportivo Alfa Romeo
31 aug - 2 sept. - Historic Grand Prix
8 & 9 september - ADAC Noordzee Cup
15 & 16 sept. - DNRT Racing Days II
23 september - DNRT 12H
30 september - Vredestein Supercar Sunday
6 & 7 oktober - Finaleraces
24 november - Zandvoort 500

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet