Formula 4

Formule 4: Enzo Fittipaldi in Duits ADAC Formule 4 kampioenschap

Na een succesvol verlopen optreden op de Nürburgring medio 2017 keert Enzo Fittipaldi voor een geheel seizoen terug in het Duitse Kampioenschap. Uiteraard met het Premapowerteam

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Enzo 3
Mooi debuut op de Nürburgring in 2017.

Enzo Fittipaldi in Duits ADAC Formule 4 kampioenschap
Bij het Premapowerteam is men duidelijk van Fittipaldi's talenten overtuigd. Mevr. Grazia Troncon, teammanager bij Prema: "Fantastisch om te zien hoe hij zijn eerste stappen in de eenzitter racerij heeft afgelegd. Als hij zich zo verder ontwikkelt mogen hem dit jaar zeker tot de zegekandidaten rekenen. Afgelopen jaar pakte men bij Prema met de Est Juri Vips en de Nieuw Zeelander Marcus Armstrong zowel de Duitse als Italiaanse titel."

Enzo 2
De helm van Opa Enzo.

Enzo Fittipaldi heeft zich voor 2018 het nodige voorgenomen. De 16-jarige Enzo: " Ik sta voor de seizoensstart te popelen en ik verheug mij erop om met een professioneel team als Prema samen te mogen werken. Na een goed verlopen jaar in 2017 ben ik vol vertrouwen dat 2018 een jaar wordt dat men goed zal herinneren."

De eerste wedstrijd vindt plaats tijdens het openingsweekend van de ADAC GT Masters op Oschersleben op 14/15 april a.s. Vervolgens rijdt de F4 zowel op Hockenheim 5/6 mei en de Lausitzring in het voorprogramma van de DTM.

Enzo 1
In de voetsporen van Opa Emerson?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet