Formula E

Formule E: Zo ziet de nieuwe generatie Formule E-auto's eruit

25478120Gen2FormulaEParis
Zo ziet nieuwe auto er tegen een Parijse achtergrond uit

Een ruime maand voordat tijdens de persdag van de Autosalon van Genève op 6 maart aanstaande de auto voor het eerst in het echt wordt getoond, hebben de FIA en de organisatie van het ABB FIA Formule E-kampioenschap de eerste foto's vrijgegeven van de nieuwe generatie formulewagens, die vanaf het komende seizoen (2018-2019) zal worden ingezet. De volledig elektrische Gen2-auto zal de komende drie seizoenen in actie komen en betekent voor de Formule E een nieuwe stap. Dankzij de opslagcapaciteit van energie, die bijna dubbel zo groot is als bij de huidige generatie auto's, kan voor het eerst met één auto een volledige raceafstand worden afgelegd. De autowissel halverwege de wedstrijd behoort daarmee tot het verleden. Ook zouden volgens de organisatie met de nieuwe auto's hogere snelheden haalbaar zijn.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

25477920Gen2FormulaENYC
En zo in New York

De nieuwe Formule E-auto is de eerste raceauto in de historie die is gecreeerd door de wereldwijde autosportfederatie FIA, die de toonaangevende ontwerpers en technici voor dit project bijeenbracht. Het pakket van standaardcomponenten wordt gehomologeerd en zal worden gebouwd door de fabrikanten die door de FIA officieel zijn toegelaten. Fabrikanten kunnen ook hun eigen aandrijflijn toepassen. Bij de presentatie op 6 maart in Genève worden ook nadere technische gegevens uit de doeken gedaan.

25477820Gen2FormulaEHongKong
Zo op de straten van Hongkong

FIA-president Jean Todt, vanaf het begin een voorvechter van de Formule E, waarbij ook zijn zoon Nicolas betrokken is, toont zich – uiteraard – enthousiast: "Ik ben er trots op dat die FIA een leidende rol vervulde bij de ontwikkeling van deze auto. Dat is iets nieuws voor de federatie en het project is een groot succes. Ik kan niet wachten om de echte auto te onthullen wanneer deze op 6 maart in Genève voor het eerst wordt getoond." Formule E-promotor Alejandro Agag zegt: "Deze auto is de toekomst van de racerij. Toen we met Formule E begonnen, was het ons doel om bestaande patronen en de bestaande situatie te doorbreken, een revolutie in de autosport teweeg te brengen. Deze volgende generatie auto staat voor deze revolutie. Samen met de FIA hebben we een geweldige mijlpaal gerealiseerd en ik kan niet wachten om de auto op de baan te zien."

25478220Gen2FormulaERome
In Rome

25478320Gen2FormulaESydney
En in Sydney.

25476420Gen2FormulaEFrontFacing34viewLow

25476620Gen2FormulaERearFacing34view

25476720Gen2FormulaESideview

25476820Gen2FormulaETopview

25477620SEASON5CAR7
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet