GT

GT: EFP by TECE nieuwe aanwinst in ADAC GT Masters

De ADAC GT Masters wordt dit jaar met een nieuw team verrijkt, EFP by TECE dat met twee gloednieuwe Audi R8 LMS aan de start verschijnt. Stuwende krachten achter dit project zijn Elia Erhart en Florian Spengler (eveneens jarenlang in de ADAC GT Masters actief).

Tekst Willem J. Staat
Foto ADAC

2018 EFP by TECC

EFP by TECE nieuwe aanwinst in ADAC GT Masters
EFP by TECE kwam gedurende de wintermaanden tot stand. Het project werd uitgewerkt door Elia Erhart (de racende baanpost van de Norisring) en Florian Spengler (bekend als leverancier van de vele betonmuurtjes op de diverse internationale circuits).

Elia Erhart: "Ik ben ontzettend verheugd dat we dit pakket in de winterpauze tot standen konden brengen. Samen met mijn collega Florian Spengler heb ik dit uitgewerkt en in het leven geroepen. In de toekomst zullen wij als EFP by TECE met twee gloednieuwe Audi R8 LMS aan de start verschijnen."

Erhart zelf vormt een combinatie met Audi Sport-coureur Pierre Kaffer terwijl Spengler met onze zuiderbuur Dries Vanthoor een combinatie vormt. Vanthoor maakt deel uit van het Audi Customer Sport Racing rijderskader en zal voor het eerst in de ADAC GT Masters aan de start verschijnen.

De Holzer Groep verleent de technische en logistieke ondersteuning. Een bedrijf dat al 35 jaar betrokken is bij de ontwikkeling van wedstrijdauto's in de race-en rallyesport. Holzer was in het verleden betrokken bij F1-, DTM- en WEC-projecten. Ook is het bedrijf verantwoordelijk voor de Opel ADAM Rallye Cup. Deze auto's werden door Holzer opgebouwd.

Erhart: "Naar mijn mening hebben wij de vereisten voor een succesvol seizoen gecreëerd. De eerste auto werd al eind december geleverd zodat wij ons voor de eerste wedstrijd werkelijk optimaal kunnen voorbereiden. Op rijdersgebied staan wij er nu extreem goed voor. Ik ben ervan overtuigd dat we ondanks de sterke concurrentie in de ADAC GT Masters wel e.e.a. kunnen bereiken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet