IndyCar

Indycar: Oud Indycar-rookie Jerry Sneva overleden

Afgelopen weekend overleed op 68-jarige leeftijd oud Indycar-coureur Jerry Sneva, de jongste broer van Indycar legende Tom Sneva. Jerry leed al enkele jaren aan kanker.

480-1977 Sneva
Jerry Sneva beste rookie in 1977 op de Brickyard.


Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Oud Indycar-coureur Jerry Sneva overleden
Bij de familie Sneva zat de autosport in het bloed. Tom Sneva was ongetwijfeld de bekendste door in 1977 als eerste de 200 mph barrière te doorbreken. Zijn jongste broer Jerry maakte dat jaar eveneens zijn debuut in de 500 mijl van Indianapolis met een McLaren Offenhauser. Hij kwalificeerde zich als 16e en eindigde als 10e op de Brickyard en werd daarmee de beste rookie. Broer Tom eindigde als tweede. Voor zijn rookieprestatie kreeg Sneva destijds 2000 U$ maar verdiende in totaal iets meer dan 25.000U$. In totaal nam Sneva negenmaal aan de Indy 500 deel. Broer Tom was onderwijzer en Jerry was buschauffeur van beroep. In 1983 zette Sneva een punt achter zijn carrière die hoofdzakelijk op de Brickyard gericht was. In totaal eindigde Sneva vijf maal in de Top 10 en behaalde in 1979 zijn beste resultaat op Pocono waar hij als vierde eindigde.

Sneva 3
Een specialist op de Brickyard die racete om daar geld te verdienen. Eigenlijk was hij buschauffeur van beroep. Zoon TJ is in de VS fabrikant van snowboards.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet