Sportscars

Sportscars: Jan Lammers met Racing Team Nederland voor de 24e (en laatste?) keer naar Le Mans

180129 WEC Lammers
Jan Lammers neemt in juni met Racing Team Nederland deel aan de 24 Uur van Le Mans

Eigenlijk twijfelde niemand eraan, maar nadat enkele weken geleden Giedo van der Garde en Frits van Eerd al werden aangekondigd als rijders van het Racing Team Nederland volgde nu ook de bevestiging van Jan Lammers, die voor de 24e keer gaat deelnemen aan de Franse klassieker. Hij zal samen met Van Eerd en Van der Garde ook uitkomen in de seizoensouverture van het 'super season' 2018/2019 van het FIA WEC, het eerste weekeinde van mei op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen, maar over zijn plannen na Le Mans houdt de 61-jarige Lammers nog een slag om de arm: "Ik mag dan misschien 'voor mijn leeftijd' nog snel zijn, maar als na Le Mans een snelle, jonge opvolger beschikbaar is, maak ik plaats in het belang van het team en de resultaten."

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Al jarenlang stelde Lammers dat zijn 24e deelname aan de 24 Uur van Le Mans voor hem een mooie mijlpaal zou betekenen. In het 'eeuwige klassement' van Le Mans-starts staat Lammers nu op de gedeelde zesde plaats met de Fransen Claude Ballot-Lena en Manu Collard. Als hij voor de 24e keer start, krijgt Lammers, die in 1988 met Jaguar aan de Sarthe won, alleen de zesde plaats in handen. Erboven staan dan alleen nog Derek Bell met 26 deelnames, Yoijiro Terada met 29, Bob Wollek met 30 en Henri Pescarolo met 33 participaties.

Frits van Eerd, die het initiatief nam voor Racing Team Nederland en zelf wederom als rijder actief is, zegt: "Jan is een legende op Le Mans en vanaf het eerste uur betrokken bij Racing Team Nederland. Ik vind het dan ook geweldig dat hij dit jaar met ons voor de 24e keer aan de start verschijnt in de 24 Uur van Le Mans. Dat wordt een unieke mijlpaal." Jan Lammers zegt: "Frits en Racing Team Nederland geven mij de kans om in juni voor de 24e keer mee te doen aan de 24 Uur van Le Mans. Dat is fantastisch. Ik kan niet onder woorden brengen hoe zeer ik deze gelegenheid waardeer."

Lammers wijst in verband met zijn sportieve toekomst na Le Mans op het teambelang: "Frits is het aan zijn ambities verplicht om vervolgens de snelst mogelijke rijders naast zich te verzamelen. Wellicht heb ik na Le Mans genoeg andere mogelijkheden om actief te blijven racen en ik zal uiteraard nauw betrokken blijven bij de activiteiten van Racing Team Nederland."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet