Diversen

Dubbele winst en New Zealand Motor Cup voor Richard Verschoor in Toyota Racing Series

r verschoor hamptondowns 01

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft op Hampton Downs Motorsport Park bij de derde ronde van de Castrol Toyota Racing Series twee van de drie wedstrijden op zijn naam geschreven. Door zijn overwinning in de hoofdrace mocht de 17-jarige KTF-rijder de prestigieuze New Zealand Motor Cup in ontvangst nemen. Deze trofee werd in het verleden uitgereikt aan de winnaar van de Nieuw-Zeelandse Grand Prix. "Ik ben echt superblij met dit weekend", aldus Verschoor, die nu met vier overwinningen uit drie raceweekenden meer wedstrijden op zijn naam heeft staan dan de leider in het kampioenschap.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Bruce Jenkins

De derde ronde van de Castrol Toyota Racing Series werd verreden op Hampton Downs Motorsport Park. KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor had zijn zinnen gezet op een goed resultaat op dit fraaie en uitdagende circuit waar de rijder nog echt het verschil kan maken. In de vrije trainingen liet de 17-jarige Nederlander niet het achterste van zijn tong zien, maar sloeg in de kwalificatie toe door in beide sessies de snelste tijd op de klokken te zetten, goed voor poleposition in race één en drie. Met name zijn tijd In de eerste kwalificatie maakte indruk aangezien Verschoor daar de nummer twee op ruim 0,3 seconden zette.

r verschoor hamptondowns 07

In de eerste wedstrijd, die bij een temperatuur van maar liefst 42 graden Celsius werd verreden, pakte Verschoor bij de start vanaf poleposition direct de leiding, om deze ook niet meer af te staan en met een voorsprong van 3,9 seconden op klassementsleider en Ferrari-junior Marcus Armstrong op overtuigende wijze de overwinning voor zich op te eisen. Daarmee pakte de KTF-rijder voor de derde opeenvolgende keer de winst in de op zaterdag verreden wedstrijd. "Omdat er nogal wat stukjes rubber op de baan lagen, heb ik direct na de start niet te hard gepusht. Door een klein foutje kon Armstrong even dichterbij komen, maar daarna kon ik wegrijden", aldus een blije Verschoor, die ook nog de snelste raceronde voor zich opeiste.

r verschoor hamptondowns 05

Door de reversed en gedeeltelijk door middel van loting bepaalde startopstelling voor race twee, moest Verschoor daarin vanaf plaats zes vertrekken. Na een mindere start zat de voor M2 Competition uitkomende Nederlander lang vast achter de rijder op de vijfde positie. Eenmaal daaraan voorbij kon Verschoor zijn echte tempo rijden en zette de een na snelste raceronde op de klokken, maar meer dan de vijfde positie bleek niet meer mogelijk.

r verschoor hamptondowns 04

In de afsluitende hoofdrace om de New Zealand Motor Cup kon Verschoor weer laten zien wie er dit weekend de snelste rijder was. Vanaf poleposition pakte het jonge Nederlandse racetalent gedecideerd de kop, om vervolgens naar zijn vierde overwinning van het seizoen te rijden. Op het podium mocht Verschoor de fraaie trofee in ontvangst nemen die in het verleden werd overhandigd aan de winnaar van de Grand Prix van Nieuw-Zeeland. Op de New Zealand Motor Cup staan de namen gegraveerd van racelegendes als Stirling Moss, Jack Brabham, Bruce McLaren, Jackie Stewart, Graham Hill, Chris Amon en Keke Rosberg. "Ik ben superblij en vooral nog met mijn kwalificatie, waar ik de snelheid kon omzetten in twee nummer één posities. De twee overwinningen waren redelijk onbedreigd en in race twee zat er na een mindere start niet meer in", aldus een tevreden Verschoor.

r verschoor hamptondowns 02

Ondanks dat Verschoor nu met vier zeges uit twaalf wedstrijden de meeste overwinningen op zijn naam heeft staan, blijft de Nederlander door de in het openingsweekend met een uitvalbeurt opgelopen achterstand vooralsnog derde in de tussenstand van het kampioenschap. "Meer dan wedstrijden winnen, kan ik niet doen. Hopelijk lukt het om volgend weekend op Taupo weer wat dichterbij te kruipen", aldus een strijdlustige Verschoor, die nu op 70 punten van leider Armstrong is gekomen.

r verschoor hamptondowns 08
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet