Sportscars

Sportscars: Indy Dontje tweede Mercedes-AMG-rijder in CTSC-kwalificatie Daytona

180126 CTSC kwalificatie Dontje 1
Indy Dontje in de kwalificatie voor de Continental Tire SportsCar Challenge op Daytona

Spencer Pumpelly behaalde in de RS1 Porsche Cayman GT4 Clubsport MR de pole-position voor de BMW Endurance Challenge at Daytona, de seizoensstart van de IMSA Continental Tire SportsCar Challenge. Met zijn tijd van 1:55,136 minuten was de Amerikaan 0,325 seconde sneller dan Tyler McQuarrie in de Carbahn Motorsports-Audi. Indy Dontje, de enige Nederlandse deelnemer in het veld, reed in de Mercedes-AMG GT4 van Winward Racing/HTP Motorsport de 13e tijd en was daarmee de op één na snelste Mercedes-AMG-rijder.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Alles is naar behoren verlopen", meldde Indy Dontje na afloop van de dag in Daytona. "Vanmorgen hebben we gelukkig nog andere remblokken geleverd gekregen, want aanvankelijk waren de verkeerde blokken met de auto meegeleverd, dus die moesten we vervangen. Die waren ook niet zo fijn om mee te rijden, zoals in de vrije trainingen bleek, dus vandaag was het voor ons een enorme stap vooruit. Uiteindelijk heb ik me op de 13e plek weten te kwalificeren. Daarmee ben ik redelijk tevreden, want vanuit deze positie kunnen we veel doen. We hebben beide een constante en goede snelheid waarmee we volgens mij goed naar voren kunnen komen als we geen fouten maken. Ik kijk er erg naar uit, het is een heel gaaf evenement om bij te zijn en ik heb er enorm veel zin in! Wij gaan ons best doen om in ieder geval met een goed gevoel naar huis te gaan, en misschien toch wel een top tien-resultaat!"

180126 CTSC kwalificatie Dontje 2
Dontje stapt in de Winward Racing-Mercedes-AMG GT4

Voorin het veld waren de verschillen relatief groot, want zoals gemeld bedroeg de achterstand van de als tweede gekwalificeerde Carbahn-Audi op de pole-winnende RS1-Porsche al ruim drie tienden van een seconde, terwijl de als derde gekwalificeerde Roush Performance-KohR Motorsports-Ford Mustang met Kyle Marcelli achter het stuur al ruim een halve seconde achterstand op de Audi had. Daarachter volgden twaalf auto's binnen een seconde, dus daar waren de marges duidelijk kleiner. De eerste TCR-pole-position bij de première van de toerwagenklasse in de IMSA Continental Tire SportsCar Challenge was voor Kuno Wittmer in de nummer 74-Audi van Compass Racing, het team dat met zijn Audi's de eerste drie startplaatsen in de TCR-klasse bezet. De pole in de Street Tuner-klasse was voor Devin Jones in de Bimmerworld-BMW 328i.

180125 CTSC Daytona uitslag kwalificatie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet