A1GP

A1 GP: Braziliaanse race van kalender gehaald

De voor 18 maart geplande A1 Grand Prix-race in Brazilië is geschrapt. Reden daarvoor is dat de organisatie het niet voor elkaar wist te boksen om lokaal een televisiepartner te vinden die de wereldwijde verslaggeving op zich wilde nemen.

Tekst: Daan Jeuken

“Elke A1 GP-race wordt wereldwijd in meer dan 150 landen, door zo’n acht miljoen mensen bekeken", aldus A1 CEO Pete da Silva. “Sterke televisieverslaggeving is daarbij vitaal, zeker gezien de positie van de A1 GP als klasse in opbouw, nog steeds groeiende in de zoektocht naar zakenpartners en toeschouwers.”
“We hebben de laatste tijd nauw samengewerkt met de verschillende betrokken partijen. Het is in deze fase van de serie belangrijk om over elk evenement een weloverwogen besluit te nemen omtrent de uitvoerbaarheid en het mogelijke succes. Het ontbreken van een televisiepartner heeft de A1 GP daarom doen besluiten de Braziliaanse race van de kalender van 2007 te schrappen.”
“A1 Team Brazilië heeft haar uiterste best gedaan om een wijder televisiebereik te krijgen, zodat iedere Braziliaan de serie nauwgezet kan volgen”, reageerde Emerson Fittipaldi, de Jan Lammers van Brazilië. “We hopen zo snel mogelijk nieuwe details te onthullen, waarna we de A1 Grand Prix alsnog succesvol naar Brazilië kunnen halen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet