IndyCar

Indycar: Aanpassing puntentoekenning Indy 500 kwalificatie

Indycar heeft voor de 102e editie van de Indy 500 enkele kleine aanpassingen van het kwalificatiereglement bekend gemaakt. Ook keert men weer na 11 jaar afwezigheid naar Portland terug.

Tekst Willem J. Staat
Foto'Indycar

2018 Indycar


Aanpassing puntentoekenning Indy 500 kwalificatie
De kwalificaties voor de PennGrade Motor Oil Indy 500 zal dit jaar plaatsvinden gedurende het weekend van 19 en 20 mei. Voor de pole krijgen de polesitter en de runner-up in de tussenstand van het kampioenschap resp. negen en acht punten toegewezen. Ook de daarop volgende zeven rijders krijgen punten. Voor de seizoensfinale in Sonoma worden dubbele punten toegekend. Dit geldt ook voor de rookies.

De kwalificatievolgorde voor de Indy 500 geschiedt in omgekeerde volgorde van de tussenstand van het kampioenschap. De Top 9 kwalificatie geschiedt door loting. Op 9 en 10 februari test Indycar op ISM Raceway, voorheen Phoenix International Raceway. Rookies krijgen vier uur extra testtijd.

Op 30 augustus a.s. is er een extra testdag op Portland voor Indycar. Na elf jaar afwezigheid keert men hier weer terug. Voor ISM Raceway, Belle Isle Detroit, Texas Motor Speedway en Iowa krijgen de teams de beschikking over een extra set banden. Wel is voor 2018 het gewicht van de auto met enkele kilo's verhoogd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet