Formula E

Formule E: Mahindra Racing en Pininfarina kondigen strategisch partnership aan

Het enige Formule E team uit India, Mahindra Racing, kondigde gisteren een strategische samenwerking met Pininfarina aan. Deze overeenkomst geeft Mahindra toegang tot de vermaarde design expertise van Pininfarina.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Mahindra Racing

2018 Pininfarina 1


Mahindra Racing en Pininfarina kondigen strategisch partnership aan
Behalve een strategische partnership wordt Pininfarina eveneens sponsor van het team. Pininfarina krijgt daardoor nog meer invloed op de performance van elektrische M5 die momenteel voor het vijfde seizoen ontwikkeld wordt. In december 2018 gaat het vijfde FIA Formule E kampioenschap van start.

Het partnership omvat betrokkenheid bij het CFD Design en zal Mahindra in staat stellen om de op de circuits opgedane ervaringen naar nieuwe elektrische voertuigen te vertalen. Mahindra krijgt toegang tot Pininfarina's testfaciliteiten in Italië waardoor het team de aerodynamische efficiency van de wedstrijdauto's kan verbeteren.

Ruzbeh Irani, President (Group Communications & Ethics) & Chief Brand Officer,Mahindra Group: " Het Mahindra Racing Team beleefde een succesvolle start van het vierde seizoen en staat na drie races zowel in het rijders als teamkampioenschap aan de leiding. Wij zijn verheugd dat wij Pininfarina en Tech Mahindra als partners mogen verwelkomen. Het combineren van hun ontwerp, technologie en digitale vaardigheden zal de bestaande mogelijkheden van Mahindra Racing aanzienlijk vergroten en de lat voor onze prestaties hoger leggen.

Deze strategische samenwerking is ook afgestemd op Mahindra's visie op FUTURISE, een creatieve uitdrukking om de groei in innovatie in onze business op globaal niveau te stimuleren."

Silvio Pietro Angori: " Wij zijn erg trots om van het Mahindra Racing Team deel uit te mogen maken en met onze knowhow en expertise mogen bijdragen aan het verbeteren van de prestaties van de auto's. Deze samenwerking versterkt Pininfarina's passie voor racen en uitzonderlijke, milieuvriendelijke auto-prestaties. Wij hebben ook een grondige aerodynamische kennis ontwikkeld.

Sinds 1972 zijn wij eigenaar van één van de meest geavanceerde windtunnels ter wereld. In der loop der jaren zijn er in onze windtunnel vele aerodynamische tests uitgevoerd op het terrein van de Formule 1, motor racerij, maar ook zelfs sportuitrustingen van wereldklasse atleten."

2018 Pininafarina 2


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet