IndyCar

Indycar: Eerste test voor Carlin op Homestead

Het team van Carlin heeft gisteren voor de eerste maal haar opwachting in Indycar gemaakt. Op Homestead waren zowel Max Chilton en Charlie Kimball op de roadcourse aan het werk.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar
2018 Shake down Carlin


Eerste test voor Carlin op Homestead
Dit jaar is Carlin Motorsport het eerste Europese team dat in de Indycar-series in actie komt. De verwachting is dat in de toekomst nog meer teams en rijders in de toekomst deze stap zullen gaan maken. Daarmee wordt Carlin een trendsetter. Voor Carlin Motorsport was het de allereerste kennismaking met een Indycar. In de diverse eenzittercategorieën heeft het team een schat aan ervaring opgedaan.

Max Chilton: "Het was een saaie winter, maar het is spannend om weer op de baan terug te zijn. Het was een prachtige dag. Nu moeten we een inhaalslag doen met de teams die natuurlijk veel meer kilometers achter hun kiezen hebben.

Charlie Kimball: "Een prachtige shakedown met een gloednieuwe auto verliep fantastisch. Chevrolet leverde perfecte motoren en we konden in ieder geval al feeling met de auto opbouwen. Het echte werk start morgen maar beschikken nu gelijk al over een goede basis om mee te beginnen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet