NASCAR

NASCAR: Danica Patrick vindt team voor Daytona 500

Nadat Danica Patrick eerder vorige week Go Daddy als hoofdsponsor voor haar laatste twee optredens in de Daytona 500 en Indy 500 aankondigde, heeft zij voor "The Great American Race" volgende maand een team gevonden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2018 Danica Tony Eury
Weer herenigd. Tony Eury Jr. en Danica Patrick. Wat gaat het worden tijdens de Daytona 500??


Danica Patrick vindt team voor Daytona 500
Danica Patrick zal in haar laatste optreden tijdens de Daytona 500 volgende maand voor het team van Premium Motorsports uitkomen. Dit team kocht onlangs de restanten op van Tommy Baldwin Racing waardoor Patrick gegarandeerd is van een startplek in "The Great American Race" Technische en logistieke steun wordt verleend door het team van Richard Childress Racing.

Patrick zal evenals bij haar debuut in 2010 met startnummer 7 aan de start verschijnen. Als crewchief zal Tony Eury Jr. fungeren. De man die Danica in haar NASCAR beginjaren als crewchief begeleidde.

Patrick nam in totaal zesmaal aan de Daytona 500 deel met tweemaal een achtste plek als beste resultaat. In 2013 vertrok zij zelfs vanaf pole.
"Het was geen betere story van hoe de puzzel in elkaar viel. Dit maakt mijn allerlaatste NASCAR-wedstrijd nog aangenamer."

Inmiddels concentreert Danica zich op haar "life after racing" en heeft inmiddels over fitness geschreven. Bovendien is zij mede-eigenaresse van een wijngaard in Californië.

2018 Danica
Miami 2017. Danica maakt haar afscheid van de sport bekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet