V8 Supercars

V8 Supercars: Chaz Mostert verlengt contract met Ford Tickford Racing

2014 Bathurst 1000 winnaar heeft zijn contract met Ford Tickford racing tot eind 2019 verlengd. Overigens werd de naam PRA(Prodrive Racing Australia) veranderd in Tickford Racing. Voor Mostert betekent het resp. zijn achtste en negende seizoen voor het team.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Tickford Racing

2018 Mostert
Chaz Mostert werd na zijn crash op Bathurst 2015 een completere coureur.


Chaz Mostert verlengt contract met Ford Tickford Racing
Mostert maakt sinds 2011 deel uit van het team en reed slecht op "race op race basis" in de z.g. Super 2 series, de feeder series van de supercars. Sindsdien behaalde de 25 jarige Mostert in 62 wedstrijden 16 poles en 11 overwinningen.

Chaz Mostert: "Ik zit vol energie om de consistentie te behouden. Ik maak al een tijdje deel uit van dit team. En dit is gewoon één van de topteams waarvan ik deel uit wil maken. Ook ben ik erg verheugd dat Supercheap mijn sponsor blijft.

2017 betekende voor Mostert zijn beste seizoen met acht podiums, drie overwinningen en het winnen van de Pirtek Enduro Cup.

Teambaas Tim Edwards: " Wij zijn verheugd dat Chaz en Supercheap Auto tenminste tot eind 2019 van ons team deel uitmaken.

Het betekent een sleutelpositie in onze structuur en geeft ons veel vertrouwen. Dit nieuws wordt door de fans en zijn collega's verwelkomd. Hij heeft natuurlijk best wat succes in de Supercars gehad. Maar zijn comeback na de crash op Bathurst 2015 heeft van hem bij het grote publiek een ster gemaakt. Ik geloof dat deze ervaring van hem een betere coureur en een meer volwassen mens heeft gemaakt. Medio februari neemt Mostert tijdens de pre-season test voor de eerste maal weer plaats achter het stuur.

2018 Ford Supercheap
Ook Supercheap Auto blijft als sponsor deel uitmaken van het team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet