Diversen

Opnieuw overwinning voor KTF-talent Richard Verschoor in Toyota Racing Series

RichardVerschoor Teretonga.01

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft ook in de tweede ronde van de Castrol Toyota Racing Series een fraaie overwinning geboekt. Na zijn zege in het openingsweekend van dit Nieuw-Zeelandse kampioenschap was de 17-jarige KTF-rijder op Teretonga Park de voltallige concurrentie in de eerste race van het weekend opnieuw te snel af. Op het circuit waar inhalen nagenoeg onmogelijk is wist Verschoor als enige rijder in de volgende twee races een plekje te winnen en eindigde zo na een zesde plaats in race twee, in de afsluitende wedstrijd van het weekend met een derde plaats opnieuw op het podium. "De snelheid was super, maar als de rijder voor je geen fout maakt, kom je er hier niet langs. Gezien de startposities was dit het maximaal haalbare en dan moet je tevreden zijn", blikte Verschoor terug.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Bruce Jenkins

De tweede ronde van de Castrol Toyota Racing Series werd verreden op Teretonga Park, een circuit dat zich kenmerkt door een extreem lang recht stuk, rondetijden van slechts 53 seconden en minimale onderlinge verschillen. De lay-out zorgt er echter ook voor dat inhalen nagenoeg onmogelijk is. Op het nabij Invercargill gelegen circuit gaf KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor zijn sterke optreden tijdens het openingsweekend in de eerste kwalificatie met een fraaie tweede tijd een passend vervolg. In de tweede kwalificatie belandde de 17-jarige Nederlander op slechts 0,102 seconden van poleposition op plek vier.

RichardVerschoor Teretonga.02

Met een uitstekende start had Verschoor in de eerste race vanaf de tweede positie meteen de leiding te pakken en wist ondanks de druk van zijn achtervolgers een klein gaatje te slaan en de winst veilig te stellen. "Op de finish was het verschil heel klein, maar tegen het eind van de race ben ik mijn banden gaan sparen. Ik wist dat ze er toch niet langs konden komen", keek een tevreden Verschoor terug. Daarmee boekte de KTF-rijder na zijn zege in het openingsweekend van de Castrol Toyota Racing Series alweer zijn tweede overwinning van het seizoen.

RichardVerschoor Teretonga.04

Als gevolg van de gedeeltelijk door middel van loting bepaalde startopstelling moest Verschoor in race twee vanaf plaats zes vertrekken. "Ik had een goede start en lag vijfde, maar kwam vervolgens klem te zitten en verloor daardoor in de eerste ronde meteen twee posities. Ik heb vervolgens de hele wedstrijd de rijder voor me onder druk gezet, maar kon er pas langs toen hij kort voor het einde een foutje maakte", aldus de voor M2 Competition uitkomende Nederlander, die daarmee goed was voor de enige inhaalactie van de wedstrijd en als zesde de finish passeerde.

RichardVerschoor Teretonga.06

In de derde race had Verschoor met zijn inmiddels gebruikelijke goede start vanaf plek vier direct de derde positie in handen. De KTF-rijder zette vervolgens alles op alles om nog meer winst te boeken, maar moest zich op slechts 0,4 seconden van de nummer twee tevreden stellen met de derde podiumpositie. "De snelheid was ook nu weer super, maar als de rijder voor je geen fouten maakt, is inhalen hier onmogelijk. Met een derde plek moet je dan tevreden zijn", aldus Verschoor, die alweer uitkijkt naar volgend weekend als de Toyota Racing Series te gast is op Hampton Downs, een circuit met veel bochten en ruime inhaalmogelijkheden. In de titelstrijd staat Verschoor op de derde plaats en wil met een goed resultaat op Hampton Downs zijn achterstand op de leiders verkleinen.

RichardVerschoor Teretonga.05
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet