Retro diversen

Retro: Sir Stirling Moss trekt zich terug uit het openbare leven

180119 Stirling 3
Sir Stirling Moss, hier in 2015 tijdens het Concours op Amelia Island met zijn beroemde Mille Miglia-Mercedes 300 SLR

Sir Stirling Moss trekt zich terug uit het openbare leven. Dat blijkt uit een mededeling van zijn zoon Elliot op de officiële website www.stirlingmoss.com, die onlangs gesloten werd. "Na zijn ernstige infecties eind 2016 en de daaropvolgende langzame en moeizame genezing is de beslissing genomen dat de onvermoeibare man op de leeftijd van 88 jaar eindelijk zal terugtreden, zodat hij en mijn moeder wat zeer verdiende rust kunnen krijgen en meer tijd met elkaar en met de rest van de familie kunnen doorbrengen", aldus de verklaring.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

180119 Stirling 1
Zijn - altijd minuscuul gezette - handtekening is bij verzamelaars wereldwijd in trek

Tot en met 2016 was Sir Stirling Moss nog volop actief en een graag geziene gast bij historische auto- en autosportevenementen over de hele wereld. Zo stond hij in 2015 nog in het middelpunt van de belangstelling tijdens het jaarlijkse Concours D'Elegance van Amelia Island in Florida, waar zijn indrukwekkende carrière uitgebreid werd belicht. Bij die gelegenheid werd ook zijn boek 'My Racing Life' gepresenteerd, dat hij samen met Simon Taylor samenstelde. Eind 2016 liep Moss in Singapore een infectie op, waarna hij wekenlang daar voor herstel in het ziekenhuis verbleef. Sinds afgelopen voorjaar is hij met echtgenote Lady Susy weer in Londen.

180119 Stirling 2
Boekpresentatie van Sir Stirling Moss samen met auteur Simon Taylor

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet