Groeten uit ...

24H Series: Groeten uit Dubai - 2018

IMG 0273

Er is in Dubai een regel dat voorafgaand aan de Expo, de wereldtentoonstelling die in 2020 in het emiraat plaatsvindt, alle bouwprojecten danwel voltooid, danwel afgebroken moeten worden. Half afgebouwde gebouwen waar al jarenlang niks meer mee gebeurt, zoals deze toren achter het circuit, die ooit een hotel had moeten worden, moeten dus weg.

IMG 0279

Er waren met de 24H GT Series en de 24H TCE Series twee aparte klassen in Dubai, en dus ook twee pole-positions, waaronder hier die van de TCE-series. Daarin stond met de Ginetta een auto uit de SP3-klasse vooraan, hoewel dat eigenlijk een GT4 is, maar die doet (vanwege nationale homologatie) dan weer niet in de GT4-klasse mee. Wie het nog snapt, mag het zeggen. Maar goed, in de race speelden de Ginetta's toch geen enkele rol, zodat de hoogste TCE-eer naar een auto uit de TCR-klasse ging. Op de achtergrond overigens het Park Inn-hotel dat aan de buitenkant van de laatste bocht gebouwd werd. Ook zo'n bouwproject waaraan jarenlang werd gewerkt, maar dat nu dan toch eindelijk klaar is.

IMG 0308

Hier de pole voor de 24H GT Series met de GRT Gasser Racing Team-Lamborghini.

IMG 0281

KNAF Talent First-rijder Willem Meijer reed zijn eerste 24-uursrace en eindigde met de LMS Racing by Bas Koeten Racing-SEAT direct op het podium in de TCE/TCR-klasse.

IMG 0301

De Duitse fotograaf Bodo Kräling was in Dubai voor ondermeer Audi en Volkswagen actief, maar het dragen van zijn camera met groot objectief liet hij over aan Alexander von Wegner, via een extern bureau actief voor de PR-afdeling van Audi.

IMG 0310

Martin van de Pavert (r.) vervulde namens het DNRT als altijd de taak van 'race director'. Erachter twee mensen van evenementsponsor en bandenleverancier Hankook, technicus Thomas Balthes (l.) en directeur motorsport Hankook Europe, Manfred Sandbicher.

IMG 0318

Terwijl in de vrieskou op de Autoshow van Detroit deze week de nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse zijn opwachting maakt, verscheen er in de paddock van Dubai dit door AMG aangeklede exemplaar van de onverwoestbare vorige generatie. Getuige het kenteken afkomstig uit Saoedi-Arabië.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet