Diversen

Formule RP1: Geslaagde testdag als opmaat naar meer?


testdag-rp1-20

En wat vond de simracer? "Echt heel gaaf", zei Freek Schothorst. "Het was eigenlijk heel vergelijkbaar, echt opvallend. Alleen de krachten op je hoofd en lichaam kun je niet simuleren, dus na 20 minuten voel je 't wel. Maar ik was snel – en dat is mooi, want ik wil graag bewijzen dat simracen een alternatieve route is naar de autosport."

testdag-rp1-2

Dan was er nog de kwestie van het budget. De 13-jarige Rick Bouthoorn verraste met zijn snelheid, maar is nog te jong. Zijn vader overweegt nu om dispensatie aan te vragen bij de KNAF. "Een jaar in de karts én RP1 kan gewoon niet, we moeten kiezen. Allebei kunnen we niet betalen. Maar we willen dit wel heel graag!"

testdag-rp1-8

Dat gold ook voor Leroy Jagesar, die al heel veel in de karts heeft gewonnen en al eens eerder een Formule Renault 1.6 testte. "Het was geweldig en ja, dit smaakt naar meer – maar ja, het budget..." Vader Ram Jagesar legde uit hoe ze met relatief weinig budget een vuist konden maken in de karts, strijdend tegen onder meer Richard Verschoor. "Intussen heeft hij wel zijn school afgemaakt, wat natuurlijk belangrijk is. Maar ik zeg nu: als een jongen écht iets wil, dan moet je 'm daarin steunen en niet in de weg gaan staan. Daarom zijn we hier."

testdag-rp1-6

Na de geslaagde testdag gaat het erom spannen. Gaat het RP1-kampioenschap van 2018 door of niet? "Vrijdag hakken we de knoop door", zei Michael Bleekemolen. "Er moeten minstens 12 auto's rijden, anders doen we het niet. We hebben nu 16 auto's, ik kan er volgende week nog 9 bijkopen. Maar dan moeten we zeker weten dat we doorgaan. Dat moet sowieso snel, want we kunnen niet te lang wachten met evenementen inkopen. Dit is de tijd waarin elk evenement zijn programma samenstelt, nu is er nog ruimte."

480-rp-achter

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet