Diversen

Formule RP1: Geslaagde testdag als opmaat naar meer?


480 berlo

En de karters? "Ik heb eigenlijk geen verwachtingen", zei Kay van Berlo. "Het is echt een kennismaking voor mij, kijken hoe de auto voelt."

480 bartels

Voor Mike Bartels was het niet helemaal nieuw. "Ik heb al eens eerder in de auto gereden en ken Zandvoort al, maar het is altijd goed om een extra gevoel bij de auto te krijgen."

480 dame

Er waren echter ook karters die nog geen meter op Zandvoort hadden gereden. Zoals Selina Balneger, een van de twee meisjes die aan de test meedeed: "Ik heb nog nooit in een raceauto gereden en nog nooit op Zandvoort! Ik heb wel veel filmpjes bekeken, dus ik weet nu wel hoe de baan loopt, maar in het echt is het toch allemaal anders", aldus de wereldkampioene indoorkarting van 2015.

480 esmeijer

Malu Postel ging de baan op zonder enige kartervaring en genoot met volle teugen. Zij werd geholpen door Janneau Esmeijer, die veel ervaring heeft met de formuleracerij.

480 waaijenberg
Joshua, de zoon van Dirk Waaijenberg vond het allemaal geweldig op Zandvoort. Dit smaakt naar meer.

De geluiden na afloop waren enthousiast, zelfs al bleek een formuleauto toch iets anders dan een kart. "Het was echt heel vet", zei Loek Hartog, "nog veel meer een één-op-ééngevoel tussen mij en de baan. Je hebt niet het gevoel dat er een auto tussen jou en het asfalt zit, zo direct is 't."

testdag-rp1-15

Toon de Winter vond de benodigde stuurkracht wel ongeveer hetzelfde, "maar het is echt wennen aan wat de auto gaat doen. En je hebt veel langere rechte stukken. In de kart ben je voortdurend aan het sturen, hier kun je af en toe even uitrusten!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet