Diversen

Formule RP1: Geslaagde testdag als opmaat naar meer?


testdag-rp1-22

Ook Jeroen Bleekemolen was aanwezig, dus we vroegen 'm wat zijn rol in het geheel zou worden. "Ik probeer erbij te zijn als ik kan, zodat tips en adviezen kan geven. Het is altijd nuttig als ik mijn ervaring kan inzetten. Ik ga komend seizoen wel weer voor bijna 30 weekenden aan de bak, dus het zal soms lastig worden. Maar op doordeweekse testdagen zou het wat vaker moeten lukken."

testdag-rp1-4

De auto's die vandaag op de baan verschenen, waren voor het merendeel de vroegere auto's van Gerben Provily, die destijds met Liroy Stuart de Nederlandse inbreng vormde aan het NEC Formule Renault 1.6. De overige Signatech-auto's haalde Michael Bleekemolen uit onder meer Frankrijk, Denemarken en Dubai. Provily was zelf aanwezig om alles technisch in goede banen te leiden. "Ja, ik heb al mijn auto's verkocht aan Michael. Het was het einde van een hoofdstuk, maar hopelijk staan we nu aan een nieuw begin. We moeten nog wel de auto's op elkaar afstemmen, want we hebben oudere auto's en auto's die maar een halfjaar hebben geracet en eigenlijk gloednieuw zijn. In de drie jaar Formule Renault 1.6 zijn er twee upgrades geweest, een jaar met een bodykit-update en een jaar waarin er flippers kwamen in plaats van een pook. Er zijn dus drie verschillende versies."

testdag-rp1-12

Van de 12 coureurs kwamen de meesten vanzelfsprekend uit de karts, maar dat gold niet voor iedereen. Fabricio Rietdijk is 20 jaar en racet een BMW 325i in het DNRT, maar ook hij had belangstelling voor de nieuwe klasse. En Freek Schothorst, de jongere broer van Pieter en Steijn, haalde pas een maand geleden zijn racelicentie. Zijn race-ervaring deed hij op als simracer. Pieter was erbij om hem te begeleiden, maar ook Steijn had hem veel tips gegeven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet