IndyCar

Indycar: Voormalig Audi/Bentley engineer Leena Gade naar SPM

Leena Gade, de vrouwelijke engineer, die eveneens aan de basis stond van de vele Audi successen op Le Mans, heeft een contract getekend met Schmidt Peterson Motorsports. Daar wordt zij de engineer van de Canadees James Hinchcliffe. Afgelopen jaar was Gade actief voor de Bentley Customer Teams.

Leena 1
Een enorme promotie voor Leena Gade, die bij Audi en Bentley furore maakte. Zij wordt de engineer van James Hinchcliffe bij SPM

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Voormalig Audi/Bentley engineer Leena Gade naar SPM
Nadat haar contract met de VAG Groep eind 2017 niet meer verlengd werd bezocht Leen een Indycar test op Phoenix waar zij in contact kwam met Schmidt Peterson Motorsports. Voor Leena betekent dit een enorme uitdaging. "In mijn jeugd volgde ik Nigel Mansell in Indycar, in mijn sportscar tijd volgde ik de serie nauwelijks. Dit is totaal anders met hetgeen dat ik in het verleden gedaan heb, en dit is natuurlijk een enorme uitdaging. Dit wordt een enorme "learning curve" waar ik zeker naar uitkijk.

In het verleden werkte Leena al eerder samen met SPM directeur Piers Phillips. Leena wordt daarmee de eerste vrouwelijke engineer in de huidige Verizon Indycarseries. In de voormalige CART Indycar series fungeerde de Britse Diane Holl onder meer als engineer van Tony Kanaan bij Tasman Motorsports. Tegenwoordig werkt zij voor het NASCAR Team van Hendrick Motorsports en is daar verantwoordelijk voor de afdeling "vehicle engineering" Op 24 januari a.s. begint voor Leena op Sebring haar eerste werkdag als engineer van James Hinchcliffe.


Leena 2
In 2017 van de Audi WEC fabrieksteam naar de Bentley Customer Teams.  Waarschijnlijk toch iets minder uitdagend voor de ambitieuze Leena?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet