DNRT

De DNRT-wedstrijdkalender 2018 is bekend

480 poster-DNRT-2018

Bij de DNRT steken ze telkens na afloop van het seizoen de koppen bij elkaar om met de organisaties van verschillende circuits tot een aansprekende racekalender te komen. Dat is een monsterklus, als je weet dat de DNRT van alle race-organisaties in onze omgeving verreweg de meeste wedstrijden organiseert.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Het is de DNRT gelukt voor de sprintraces een soortgelijke kalender neer te zetten als de afgelopen jaren het geval was, inclusief een uitje naar Assen en Zolder. Dit jaar komt er zelfs nog een vierde circuit bij namelijk Spa-Francorchamps. Niet voor een training, maar voor echte wedstrijden in samenwerking met Creventic.

De DNRT begint al eind maart met een mooie klassieker: de Paasraces op Zandvoort. Vervolgens wisselen de circuits zich in een rap tempo af en pas op 13 oktober wordt het seizoen afgesloten. Overigens hopen ze binnenkort ook nog op een aanvulling in de vorm van een muzikale dag (lees: geluidsdag) op Zolder, speciaal voor de echte herriemakers.

Ook de Endurance kent dit jaar een uitbreiding, want er komt een vierde evenement. Houd hierbij ook rekening met een nieuwe klasse, waarin op Zandvoort rondetijden tot twee-minuten-rond zijn toegestaan. De DNRT start al op 14 april met de 'Promo-Endurance'. Meteen de eerste wedstrijden voor de competitie, want ze tellen allemaal mee. Deze eerste dag worden er twee wedstrijden gereden, een 2- en een 4-uurs race. Vervolgens naar de 8-uursrace en dan wordt de spanning via een 10-uurs race opgedreven naar 24 uur. Laatstgenoemde race wordt voor de helft op Assen en voor de andere helft op Zandvoort verreden. Binnenkort meer nieuws over dit unicum.

De kosten zijn nog niet bekend, maar zijn te vergelijken met voorafgaande jaren. Heel veel rijtijd, voor het minst mogelijke geld. Hoe dan ook: het seizoen 2018 is onderweg!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet