Diversen

Overwinning, tweede plaats en pech voor Richard Verschoor bij aftrap Toyota Racing Series

r verschoor ruapuna 01

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft zijn eerste overwinning in de Castrol Toyota Racing Series van 2018 binnen. Op Ruapuna Park pakte de 17-jarige KTF-rijder in de openingsrace direct de kop om vervolgens onbedreigd naar de zege te rijden. Met een tweede plaats in race twee leek de eerste ronde van de Nieuw-Zeelandse wedstrijdserie voor het jonge Nederlandse racetalent niet meer stuk te kunnen. In de afsluitende race van het weekend werd Verschoor echter getroffen door een technisch probleem, waardoor een zekere podiumpositie en kostbare punten in de titelstrijd verloren gingen. "De snelheid was goed en de eerste twee races ook. Aan een technisch probleem kun je niets doen en hoort er helaas ook bij", aldus Verschoor.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De Castrol Toyota Racing Series is een uit vijf ronden en in totaal vijftien races bestaande titelstrijd die in vijf opeenvolgende weekenden op uiterst uitdagende circuits in Nieuw-Zeeland wordt verreden. Dit weekend stond op het nabij Christchurch gelegen Ruapuna Park de eerste ronde van dit hoog aangeschreven kampioenschap op het programma. Vorig jaar pakte KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor bij zijn debuut met een derde plaats in het eindklassement de rookie-titel en ook nu meldde het 17-jarige Nederlandse racetalent zich in de twee kwalificatiesessies met een tweede respectievelijk derde plaats direct in de kop van het veld.

r verschoor ruapuna 02

In de eerste race nam Verschoor met een uitstekende start vanaf plek twee de leiding en reed vervolgens onbedreigd naar zijn eerste zege van het seizoen. De KTF-rijder was daarmee Robert Shwartzman en Marcus Armstrong, twee rijders uit het Ferrari Formule 1-opleidingsprogramma, te snel af. "Mijn start was heel goed en ik hoefde eigenlijk niet eens tot het uiterste te gaan", blikte de voor M2 Competition uitkomende Verschoor vol vertrouwen op zijn fraaie zege terug.

r verschoor ruapuna 03

Als gevolg van de gedeeltelijk door middel van loting bepaalde startopstelling moest Verschoor in race twee vanaf plaats vier vertrekken. Met opnieuw een goede start lag de KTF-rijder direct derde, om vervolgens in de achtste ronde de tweede plaats te veroveren. Verschoor startte een inhaaljacht om de inmiddels meer dan vijf seconden weggelopen leider te achterhalen, zette daarbij de snelste raceronde op de klokken en passeerde de finish op slechts 1,6 seconden van de winnaar.

r verschoor ruapuna 05

In de afsluitende race startte Verschoor vanaf de derde plek en lag in tweede positie toen halverwege de race de pechduivel toesloeg. Door een elektronisch probleem schakelde de versnellingsbak niet meer en daarmee kwam er niet alleen een voortijdig einde aan de wedstrijd, maar ging ook een zeker podium in rook op. "De snelheid was het hele weekend heel goed en ook de samenwerking met mijn team M2 Competition verliep uitstekend. In de kwalificatie was ik nog niet helemaal fit, en hoewel de schade beperkt bleef, had die wat beter gekund. De starts en de races gingen echter uitstekend. Alleen jammer van die pech in de laatste race", keek Verschoor toch nog met gemengde gevoelens op het openingsweekend terug.

r verschoor ruapuna 04

Door het in de Toyota Racing Series gehanteerde puntensysteem komt een uitvalbeurt hard aan, waardoor Verschoor, ondanks zijn overwinning en tweede plaats, op 68 punten van de leider de derde plaats in de tussenstand bezet. De Castrol Toyota Racing Series wordt volgende week voortgezet op Teretonga Park Raceway. "De achterstand is meteen fors, maar er kan nog van alles gebeuren", keek een strijdlustige Verschoor alweer vooruit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet