Diversen

Formule RP1: Al racen vanaf je 14e jaar. Dubbele rijtijd (UPDATE)

Nog een paar dagen tot de eerste testdag op 16 januari aanstaande. De interesse in de Formule RP1 is groot en de aanmeldingen voor deze testdag lopen binnen. De organisatie heeft goed nieuws: aanvankelijk zou de rijtijd op de testdag per rijder 20 minuten zijn, maar ze hebben besloten dat ze per rijder 2 sessies van 20 minuten gaan rijden. Dubbele rijtijd dus! En dat voor € 500,- excl. 6% BTW! Daarnaast zullen er voor het 'vrij rijden' nog een aantal ronden achter de Safety Car gereden worden.

Er bestaat een mogelijkheid de auto te verzekeren tegen schades. Vraag de polisvoorwaarden op bij sebastiaan@bleekemolen.com

Heb je interesse om nog deel te nemen aan deze testdag, vraag dan een inschrijfformulier aan bij Sebastiaan Bleekemolen (sebastiaan@bleekemolen.com). Let op, het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!
Uiteraard is iedereen welkom deze dag bij te wonen, ook als je niet gaat rijden en meer wilt weten over de Formule RP1.

Programma testdag Formule RP1 Circuit Zandvoort 16 januari 2018

11.30 uur: Ontvangst en aanmelding op Circuit Zandvoort
12.00 uur: Welkomstwoord en uitleg programma en informatie over de raceklasse Formule RP1
12.30 uur: Deelnemers gaan de auto's passen
13.00 uur: Verkenningsronde Circuit Zandvoort met personenwagen
13.10 uur: Start verkenningsronden deelnemers achter Safety Car en vervolgens 'vrije' testsessies
Circa 16.00 uur: Einde testdag en afsluiting

De Formule RP1 is de nieuwe, betaalbare formulewagenklasse die wordt georganiseerd onder auspiciën van racefamilie Bleekemolen. Zij verzorgen een compleet pakket, inclusief opleiding en begeleiding en waarbij de coureur zich alleen maar hoeft te concentreren op datgene waar het echt om gaat; racen en zich verder ontwikkelen.

Formule-RP1-02

Michael Bleekemolen: "Ik loop al een tijdje mee in de autosport en ik bekijk altijd alles met een realistische blik. Maar sinds de bekendmaking van het plan heb ik, op een enkele uitzondering na, alleen maar positieve berichten ontvangen. Tot nu toe hebben al 25 mensen een inschrijfformulier opgevraagd. De KNAF heeft besloten dat je al mag meedoen in het jaar dat je 15 wordt. Een 14-jarige mag dus al mee racen als hij of zij in 2018 de 15 jarige leeftijd bereikt. Daar zijn we heel blij mee. We hebben al weer geïnvesteerd in een flink aantal nieuwe formulewagens. In Zandvoort-Noord hebben we een grote hal gehuurd waar de wagens worden gestald en onderhouden. Op de 5e editie van de Kartbeurs Lelystad, de grootste van Nederland die gehouden wordt op 13 en 14 januari aanstaande, hebben wij een gezamenlijke stand met de KNAF. Geïnteresseerde karters kunnen daar kennis maken met de Formule RP1. Ik zie het allemaal heel hoopvol in. Dit komt van de grond, ik ben er zeker van."

Formule-RP1-03

Ter introductie van deze nieuwe kans voor autosporttalent vanaf 14 jaar en ouder vindt op dinsdag 16 januari op Circuit Zandvoort een testdag plaats, waar volledige uitleg gegeven over de Formule RP1. De testdag staat open voor rijders met en zonder ervaring.

Deelnemers kunnen, na een aantal introductieronden, ook vrij met de auto rijden! De kosten voor de testdag bedragen € 500,- per rijder en worden verrekend met het inschrijfgeld als de rijder zich aanmeldt voor het Formule RP1 kampioenschap van 2018. Aanmelden voor de testdag kan door te mailen naar sebastiaan@bleekemolen.com.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe Formule RP1
.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet