Formula E

Formule E: DS Virgin Racing bevestigt rookie test Joel Eriksson

DS Virgin Racing bevestigde vandaag de rookie test van Joel Eriksson in Marrakesh voor het team. Op de dag na de wedstrijd in Marraskesj vindt deze plaats. De Zweed sloot het FIA F3 kampioenschap in 2017 als runner up af.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: DS Virgin

2018 Eriksson
Van het EK F3 naar het FIA Formule E kampioenschap. Voorlopig gaat het om een rookie test.


DS Virgin Racing bevestigt rookie test Joel Eriksson
Op 14 januari a.s. zal Eriksson voor het eerst kennismaken met de race winnende DSV 03. Afgelopen seizoen behaalde de jonge Zweed maar liefst 14 podiums in het FIA EK F3  en werd ook in de lijst van Top 50 coureurs van het Britse "Autosport" opgenomen.

Eriksson: "Formule E beschikt over een zee van getalenteerde coureurs en het is prachtig om voor de eerste maal met het elektrisch racen kennis te mogen maken. DS Virgin Racing heeft zich als race winnend team bewezen. Prachtig om weer achter het stuur te mogen zitten."

Teambaas Alex Tai: "Wij zijn verheugd dat Erik in de rookie test voor ons uitkomt. DS Virgin Racing is altijd gepassioneerd geweest om opkomend talent een kans te geven en Joel is nu één van de opkomende rijders. Wij kijken er naar uit van wat hij in ons race winnend materiaal kan doen."

DS Performance Director Xavier Mestelon Pinon: "Toen Joel voor het eerst in het hoofdkwartier van DS Performance in de simulator plaatsnam waren wij onder de indruk van zijn arbeidsniveau en de snelle wijze waarop hij snelheid wist te vinden. Ik kijk er naar uit om hem in Marrakesj in actie te zien zodat hij zijn potentieel kan bevestigen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet