Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono karting: Prijsuitreiking alle kampioenen 2017 en finale Formido Talentscouting tijdens Kartbeurs Lelystad

foto-kartbeurs1

Op zaterdag 13 januari vindt tijdens de traditionele Kartbeurs Lelystad om 15 uur de prijsuitreiking plaats van alle tweetakt kampioenen van 2017. Daarnaast zullen deze dag vijf jonge karttalentjes in de grote finale van de Formido Talentscouting strijden om een nieuwe kart t.w.v. € 1.700,- en deelname aan het Chrono NK Karten. Op zondag 14 januari worden alle viertakt kampioenen in het zonnetje gezet, eveneens om 15 uur.

Tekst: Marco Antheunisse / PR
Fotografie: PR

kartbeurs-2


Huldiging
Tijdens de kartbeurs staan er, naast natuurlijk alle stands die een bezoekje meer dan waard zijn, ook een aantal belangrijke onderdelen op het programma. Op zaterdag is er om 15 uur de huldiging van de Nederlandse Kampioenen 2017 in de 2T-klassen Max senior, DD2, DD2 master, KZ2, KZ2 plus en Mini junior. Daarnaast wordt ook de Nederlandse afvaardiging naar de Rotax Grand Finals 2017 in het zonnetje gezet en wordt er een groepsfoto gemaakt van alle tweetakt kampioenen 2017. Alles professioneel bijeengepraat door speaker Frens Langenberg.

Klik hier  voor alle Chrono tweetakt winnaars van 2017.

Op zondag om 15 uur is de beurt aan de viertakt kampioenen in de klassen Cadet 160, Parolin Rocky, Parolin RK1, RK1, WF B&S, Wankel, Dutch Wankel Challenge. Ook van hen wordt een groepsfoto gemaakt en uiteraard is Frens Langenberg weer van de partij om alles aan elkaar te praten.

Klik hier voor alle Chrono viertakt winnaars van 2017.

Alle prijswinnaars worden vriendelijk verzocht een half uur voorafgaande aan de huldiging, dus om 14.30 uur, aanwezig te zijn in race overall. Winnaars die niet in de gelegenheid zijn om hun beker in ontvangst te nemen wordt gevraagd dit tijdig door te geven aan Chrono karting. In alle klassen ontvangen de podiumplaatsen (1,2,3) een Kampioenschapbeker.

Sportiviteit is er niet alleen op, maar ook naast de baan. Kom de prijswinnaarsfeliciteren met het behalen van hun podium en breng een bezoek aan de stand van Chrono Karting (standnr.113).

kartbeurs-3

Kart Talentscouting
De finalisten van de landelijke Kart Talentscouting zijn bekend. Na een lang traject dat al van de zomer begon, gaan Annabelle Brian, Enzo Raimondo, Fabian Feliciano Rebelo, Jayden Thien en Nick Fieten op 13 januari 2018 tijdens de Kartbeurs van Nederland de strijd met elkaar aan in de finale. De vijf zijn overgebleven van ruim 400 kinderen tussen de 7 en 10 jaar die tijdens de zomervakantie meededen aan de kwalificatieronde bij Kartcentrum Lelystad. De 12 provinciesnelsten + de overall snelste werden toegelaten tot een intensief traject. In september volgden een trainingsdag en de kwartfinale, waarna de 9 resterende talenten in november naast techniektraining ook mediatraining kregen. Tijdens de halve finale op 23 december lieten ze in drie races hun snelheid, techniek en potentie aan de jury zien. Na het beoordelen van de sponsorboekjes die de kinderen moesten maken, maakte de jury vandaag de vijf finalisten bekend. De Karttalentscouting werd vorig jaar voor het eerst gehouden en is speciaal bedoeld voor karttalenten tussen 7 en 10 jaar, die nog geen wedstrijdlicentie hebben. De winnaar wint een nieuwe kart t.w.v. € 1.700,- en deelname aan het Chrono NK Karten. Meer informatie: www.kartcentrumlelystad.nl/formido-talentscouting

talenten-kartbeurs-lelystad
De finalisten. Boven v.l.n.r.: Annabelle Brian (9) uit Winsum, Enzo Raimondo (9) uit Elst, Fabian Feliciano Rebelo (10) uit Dronten. Onder links: Jayden Thien (9) uit Echt, onder rechts: Nick Fieten (8) uit Westerbork.

KNAF Licentie
Het is op de kartbeurs op zaterdag 13 januari ook mogelijk om de KNAF licentie te verlengen.

Al met al dus reden genoeg om even een bezoekje te brengen aan de gezelligste kartbeurs van Nederland. Iedereen wordt uitgenodigd samen het glas heffen op een mooi seizoen en te proosten op weer nieuwe kampioenen en mooie wedstrijden.

Klik hier voor de routebeschrijving naar Kartbeurs Lelystad.

Chrono Karting en Kartbeurs Lelystad wensen iedereen een fantastisch, gezond en sportief 2018!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet