Diversen

Div: Circuit Park Zandvoort publiceert evenementenkalender 2007

Voor het autosportjaar 2007 heeft het Circuit Park Zandvoort een buitengewoon fraaie racekalender. Maar liefst negentien publieksevenementen zullen plaatsvinden op het Zandvoortse circuit. Hieronder vallen vier grote internationale evenementen: het FIA WK Toerwagens, de Masters of Formula 3, de DTM en de A1GP.

De traditionele Paasraces op tweede Paasdag (maandag 9 april) vormen de ouverture van het nationale raceseizoen. Ook de Pinksterraces op tweede Pinksterdag (maandag 28 mei), de Trophy of the Dunes op 2 september en de Finaleraces op 21 oktober behoren tot de kalender van de diverse nationale raceklasses met toer- en formulewagens, die onder de noemer “Dutch Power Pack” in actie zullen komen.

Daarnaast staan er dit jaar maar liefst vier internationale race-evenementen op de kalender van Circuit Park Zandvoort. Van 4 tot en met 6 mei is het FIA WK Toerwagens, kortweg WTCC, in actie op het 4,3 kilometer lange circuit in de duinen. Op de racedag worden er twee wedstrijden voor dit prestigieuze kampioenschap verreden. Met fabrieksdeelname van BMW, Chevrolet en SEAT en sterke privéteams met onder andere Alfa Romeo staat het FIA WK Toerwagens garant voor volop racespektakel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet