Diversen

Special: Afscheidsinterview Dr. Wolfgang Ullrich: "Eindelijk eens doen waar ik zin in heb"


171223 Ullrich Mediaronde
Internationale journalistenronde tijdens een WEC-test op de Nürburgring


Wat zult u het meest gaan missen?


Ik denk dat ik de mensen om me heen het meest zal gaan missen. Ik had iedere dag contact met veel mensen. Voor mij was Audi Sport een grote familie, waarmee we iedere dag samen avonturen beleefden. Deels technische avonturen, soms ook op het gebied van de logistiek. Dat kan alleen maar als de mensen volledig gemotiveerd zijn en er plezier in hebben. Ik had er altijd veel plezier in.

Wat gaat u doen met zo veel vrije weekeinden?

Ik geloof dat ik daar wel een oplossing voor vind. Wat dat precies wordt, weet ik nog niet, dat laat ik wel over me heen komen. Als ik terugdenk, kan ik me me niet herinneren, wanneer ik voor het laatst een dag had waarop ik gewoon kon doen waar ik zin in had. De laatste 15 jaar of zo is dat in ieder geval niet meer voorgekomen. En dat is, wat ik wil: doen waar ik zin in heb. Ik zou graag weer een beetje meer willen sporten: skiën, montainbiken, golfen. Misschien ook weer eens wat meer reizen, maar dan in de buurt, want er is nog zoveel moois waar ik nooit de tijd voor had.

Blijft u in de buurt van Ingolstadt wonen?

Dat staat nu nog niet voor honderd procent vast, want dat hangt er ook van af, waar onze zoon binnenkort gaat studeren.

171223 Ullrich Antje Joest
Dr. Ullrich met echtgenote Antje en Reinhold Joest

Wilt u ter afsluiting nog wat kwijt?

Dan wil ik graag benadrukken, dat ik dat allemaal nooit zo had kunnen doen zonder een gezin op de achtergrond dat mij altijd gesteund heeft. Mijn vrouw Antje weet wat de autosport betekent en steunt dat ook. Daardoor zijn voor mij veel dingen gemakkelijker geworden. Ook dat zij ervoor heeft gezorgd, dat onze zoon vanaf het begin graag mee ging, zonder dat hij het gevoel had, dat hij moest. Hij wilde zelf graag. Dat was goed zo, want anders was het een stuk lastiger geweest.

171223 Ullrich Gass
Dieter Gass (r.) neemt het stokje over

Reacties

  • 3
  • 0
   
  Racing-Fan 23 december 2017 18:40

  Mooi interview.

  • 2
  • 0
   
  Tijn67 25 december 2017 09:26

  Heel interessant. Mooi kijkje achter de schermen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet