Sportscars

Sportscars: Racing Team Nederland kondigt deelname FIA WEC aan

Le Mans Race 2017 BVDW-4

Racing Team Nederland zal deelnemen aan het 'superseizoen' 2018-2019 van het FIA World Endurance Championship. Om klokslag middernacht bevestigde het Nederlandse team de plannen voor deelname aan het wereldkampioenschap voor sportwagens. Net als dit seizoen in de European Le Mans Series zal Racing Team Nederland in 2018-2019 met de Dallara P217 in de LMP2-klasse uitkomen. De rijdersbezetting zal later tijdens de officiële perspresentatie worden gepresenteerd.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Bob van der Wolf

Voor Frits van Eerd en Racing Team Nederland betekent deelname aan het FIA World Endurance Championship ook deelname aan de 24 Uur van Le Mans in 2018 en 2019. Het is tevens de eerste keer in de geschiedenis van het kampioenschap dat een Nederlands team aan de start zal verschijnen. De inschrijving moet overigens nog wel door de Automobile Club de l'Ouest en de FIA worden bevestigd, maar dit lijkt mede door de keuze met de Dallara door te gaan een formaliteit.

"Ik ben er enorm trots op dat we na ons debuutjaar deze grote, ambitieuze stap zullen maken. Met onze deelname aan het wereldkampioenschap is Nederland vertegenwoordigd op het hoogste niveau van de sportwagenracerij," liet team eigenaar en coureur Frits van Eerd weten. Dit seizoen eindigde Racing Team Nederland als elfde in de LMP2-klasse van de European Le Mans Series. Wie er naast Van Eerd achter het stuur van de Dallara P217 kruipen wordt later bekend gemaakt.

Het FIA World Endurance Championship zal volgend seizoen beginnen op Spa-Francorchamps op 5 mei. Daarna volgt de 24 Uur van Le Mans op 16-17 juni. Na races op Silverstone, Fuji, Shanghai zal het circus zich begin maart 2019 verplaatsen naar Sebring, gevolgd door opnieuw Spa en de 24 Uur van Le Mans op 15-16 juni 2019.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet