GT

GT4: Hoofdprijs in BMW Sports Trophy voor Max Koebolt en Ricardo van der Ende

171215 BMW Ende Koebolt
Ricardo van der Ende (l.) en Max Koebolt kregen hun trofee overhandigd door Alex Zanardi

Na Duncan Huisman in 2002 en Tom Coronel in 2013 gingen er dit jaar maar liefst twee Nederlandse rijders met de hoofdprijs in de BMW Sports Trophy aan de haal. Dankzij hun successen met de Ekris M4 GT4 in de GT4 European Series, waarin ze in 18 races in totaal 15 keer op het podium eindigden, behaalden coureurs Ricardo van der Ende en Max Koebolt de eerste plaats in de wereldwijde competitie voor de beste BMW-privérijders. In totaal namen er dit seizoen, het 56e jaar dat BMW de Sports Trophy organiseerde, ruim 700 coureurs aan de vergelijking deel. Uit handen van BMW-ambassadeur Alex Zanardi namen Van der Ende en Koebolt de trofee in ontvangst.

Tekst: René de Boer (vanuit München, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR, Rebocar

"De kroon op een geweldig seizoen", omschreef teambaas Dick van Ekris het behaalde succes van zijn team in de BMW Sports Trophy. Ricardo van der Ende zei: "We hebben een fantastisch seizoen beleefd. Dat we hier nu als winnaars voor zo'n publiek staan, vervult ons met trots. Elk seizoen kent hoogte- en dieptepunten, maar dit seizoen hebben we in de GT4 European Series twee titels gewonnen. Dat was uniek." Max Koebolt keek eveneens met tevredenheid terug op zijn behaalde successen: "Vorig jaar reed ik voor het eerst met BMW en had ik vrij veel pech. Dat ik nu tegen al die andere sterke rijders in de BMW Sports Trophy bovenaan geëindigd ben, is een fantastisch gevoel."

171215 BMW Ekris
Blijdschap bij het Ekris-team met vlnr Max Koebolt, teambaas Dick van Ekris, teammanager Stian Boers en Ricardo van der Ende

In het verleden werden Sports Trophy-winnaars nog wel eens uitgenodigd voor een DTM-test, een bijzonder genoegen dat ook Tom Coronel in 2013 ten deel viel. "Wel jammer dat ze dat niet meer doen, want dat zou ik ook wel heel graag eens willen", erkende Ricardo van der Ende. In het teamklassement eindigde het team Ekris Motorsport als vierde. JR Motorsport, dat met BMW successen behaalde in ondermeer de Supercar Challenge en de 24H SERIES powered by Hankook, werd vijfde in het teamklassement, waarvoor Fred Cavanaugh de bijbehorende trofee kreeg uitgereikt. De overwinning in het teamklassement ging voor het derde achtereenvolgende jaar naar het Duitse Adrenalin Motorsport Team Pixum, dat uitkomt in de VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring.

171215 BMW JR
Fred Cavanaugh neemt namens JR Motorsport de prijs in ontvangst

Reacties

    • 2
    • 0
     
    Racing-Fan 16 december 2017 10:59

    In 2018 keert de GT4 European Series dan wel niet terug naar Zandvoort, echter op 6/7 oktober zal de GT4 Central European Cup en GT4 Belgium wel op Zandvoort te zien zijn.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet