DTM

DTM: BMW maakt rijders voor 2018 bekend, Philipp Eng en Joel Eriksson nieuwkomers

171215 BMW DTM
De BMW-rijders en teambazen voor de DTM 2018, vlnr Philipp Eng, Joel Eriksson, Bruno Spengler, Bart Mampaey, Stefan Reinhold, Marco Wittmann, Bruno Spengler, Timo Glock en sportdirecteur Jens Marquardt

Met de Oostenrijker Philipp Eng en de Zweed Joel Eriksson heeft BMW twee nieuwe rijders in zijn bezetting voor het DTM-seizoen 20187. De twee nieuwkomers nemen de plaatsen in van Maxime Martin, die zoals gisteren al gemeld uit eigener beweging afscheid nam van BMW, en Tom Blomqvist, die voor het Beierse merk uitkomt in het FIA Formule E-kampioenschap. Tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann en Timo Glock, beide uit Duitsland, alsmede oud-kampioen Bruno Spengler uit Canada en de Brazilaan Augusto Farfus blijven voor BMW in de DTM actief. Daarbij krijgt met name Farfus het druk, want hij rijdt ook voor BMW in het FIA WEC en in de lange races van het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Tekst: René de Boer (vanuit München, Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Net als het afgelopen seizoen brengen het Belgische RBM-team van Bart Mampaey en het Duitse team RMG van Stefan Reinhold elk drie auto's voor BMW in de DTM aan de start. Voor RMG rijden Wittmann, Glock en Farfus, terwijl RBM de beide nieuwkomers Eng en Eriksson plus Bruno Spengler in de gelederen heeft. Joel Eriksson komt uit de gelederen van het FIA EK Formule 3, waarin hij in 2016 rookie-kampioen werd en het afgelopen seizoen als tweede eindigde. Hij had al de status van BMW-juniorrijder en kan zijn loopbaan nu in de DTM voortzetten. "Toen ik naar BMW kwam, was het mijn doel, de top, dus de DTM te bereiken. Het is geweldig dat dat nu gelukt is. Omdat ik uit de Formule 3 kom, is voor mij het rijgedrag van de BMW M4 DTM helemaal niet zo anders. Ik geloof dat ik snel aan de auto kan wennen."

Philipp Eng wordt na Lucas Auer de tweede Oostenrijker in het DTM-veld. Hij deed de afgelopen jaren ervaring op in de GT's en liet bij testritten meermaals zien, goed met een DTM-auto overweg te kunnen. "De DTM is voor mij niet onbekend, omdat ik jarenlang in het voorprogramma reed (Formule BMW en Porsche Carrera Cup, red.). Het was altijd mijn doel om een keer in een DTM-auto te rijden, wat ik in feite met de test al bereikt heb. Dat ik nu zelfs een vaste rijdersplaats heb, is ongelooflijk. Ik heb in 2006 in de Formule BMW mijn eerste race-ervaring opgedaan. Nu zit ik in het top-programma van BMW Motorsport."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet