Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Richard Verschoor naar Nieuw-Zeeland voor Castrol Toyota Racing Series

CastrolToyotaRacingSeries

Opnieuw mooi nieuws voor Richard Verschoor. Nadat het KNAF Talent First-autorensporttalent onlangs kon melden dat hij in 2018 in de Eurocup Formule Renault 2.0 de krachten bundelt met topteam Josef Kaufmann Racing, komt nu de bevestiging dat de 16-jarige rijder in januari 2018 terugkeert naar Nieuw-Zeeland voor een aanval op de titel in de Castrol Toyota Racing Series. "Ik heb er super veel zin in. Ik kan er weer veel leren en het is een perfecte voorbereiding op het nieuwe seizoen", aldus een enthousiaste Verschoor.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

In januari van dit jaar debuteerde Richard Verschoor in de Castrol Toyota Racing Series en deed het daarbij zo goed, dat het 16-jarige KNAF Talent First-autorensporttalent als jongste deelnemer in het veld tot de laatste race nog in de strijd was om de titel. Uiteindelijk bleef Verschoor op slechts een paar punten van de kampioen steken op een derde plaats, maar pakte wel met grote overmacht de rookie-titel. "Ik heb daar toen heel veel geleerd en het was ontzettend gaaf om daar te rijden. Dat ik de titel miste was jammer en vroeg toen eigenlijk al om revanche", blikt Verschoor, die morgen 17 jaar wordt, nu terug.

En die revanche kan er komen want volgende maand keert Verschoor terug naar Nieuw-Zeeland en gaat bij zijn tweede poging uiteraard op voor de titel. De KTF-rijder heeft getekend bij M2 Competition, een van de meest vooraanstaande teams in de serie. "Het is een team dat zich al meermaals heeft bewezen. Ik kijk er erg naar uit en heb er ontzettend veel zin in. Naast dat ik er weer veel kan leren, is het de perfecte voorbereiding op het Europese Eurocup Formule Renault 2.0-seizoen", steekt Verschoor zijn enthousiasme over de Nieuw-Zeelandse serie niet onder stoelen of banken.

Verschoor Kaufmann.03

De Castrol Toyota Racing Series is een Nieuw-Zeelands kampioenschap dat door veel talenten wordt gebruikt als voorbereiding op hun Europese dan wel Amerikaanse seizoen. De serie kent daarmee traditioneel een sterke bezetting. Zo zal Verschoor in januari 2018 onder andere te maken krijgen met thuisrijder Marcus Armstrong, pupil uit het Ferrari Formule 1-opleidingsprogramma. De Castrol Toyota Racing Series bestaat uit vijf ronden met steeds drie races per weekend waardoor in korte tijd veel ervaring kan worden opgedaan. Daarbij wordt gereden op uiterst uitdagende banen zoals die in Europa nauwelijks meer te vinden zijn.

De Castrol Toyota Racing Series trapt af op het circuit van Ruapuna Park, Christchurch (10-14 januari), gevolgd door Teretonga Park, Invercargill (18-21 januari), Hampton Downs Motorsport Park, Hampton Downs (25-28 januari), Taupo (1-4 februari) en sluit af op Manfeild (8-11 februari).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet