Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Audi levert eerste R8 LMS GT4's af, Nederlands Team Bourguignon onder de eerste klanten

171215 Audi GT4
Aflevering van de eerste twaalf Audi R8 LMS GT4's bij Audi Sport in Neuburg

Aan de vooravond van het eindejaarsfeest in het hoofdkwartier van Audi Sport in het Beierse Neuburg werden vanmiddag de eerste twaalf exemplaren van de nieuwe Audi R8 LMS GT4 afgeleverd. Onder de klanten bevindt zich ook een Nederlands team, namelijk het Team Bourguignon van de gelijknamige Audi-dealer uit Leeuwarden, dat een tweetal R8 GT4's afnam. Andere auto's werden afgeleverd aan teams uit de Verenigde Staten, in totaal vijf stuks, twee teams uit Azië, twee auto's gingen naar het Duitse Phoenix Racing en één Audi ging naar Australië.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

De Audi R8 LMS GT4 is na de GT3-versie van de sportcoupé en de TCR-toerwagen op basis van de RS 3 sedan de derde klantenauto van Audi Sport customer racing. De auto werd in april aan de vooravond van de New York Auto Show gepresenteerd en beleefde tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring eind mei zijn wedstrijddebuut, toen nog zonder homologatie en als onderdeel van het testprogramma. Onze landgenoot Patrick Huisman was bij die gelegenheid een van de rijders die met de nieuwe GT4 in actie kwamen.

De eerste echte wedstrijd met GT4-homologatie is de Hankook 24H DUBAI, medio januari. Daar zal Phoenix Racing met een tweetal R8 GT4's aan de start verschijnen. Twee weken later staat de eerste wedstrijd in de VS op het programma, de seizoensstart van de IMSA Continental Tire SportsCar Challenge in het voorprogramma van de Rolex 24 at Daytona. Nog eens een week daarna worden er klantenteams met een R8 GT4 aan de start verwacht tijdens de 12 Uur van Bathurst. Ook in de Aziatische Audi R8 LMS Cup, die in maart van start gaat bij de seizoensopener van de Australische Supercars in Adelaide, mogen de GT4's volgend jaar deelnemen.

171215 Audi GT4 2

Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing, was voor de aflevering van de eerste auto's bij Audi Sport in Neuburg an der Donau ter plekke, samen met Stephan Winkelmann, directeur van Audi Sport GmbH, die binnenkort naar Bugatti vertrekt. "De eerste afleveringen zijn zowel voor onze klanten als voor ons een bijzonder moment", zei Reinke. "We wensen de teams veel succes met de nieuwe Audi R8 LMS GT4." De GT4-versie is voor 60 procent identiek met de straatuitvoering van de R8 en wordt samen met de straatversie geproduceerd in de Audi-fabriek op het industrieterrein 'Böllinger Höfen' in het Duitse Neckarsulm.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet