GT

GT: ADAC GT Masters-kampioen en Spa-winnaar Jules Gounon wordt 'Bentley Boy'

171215 Bentley New Cont
De nieuwe Bentley Continental GT3 maakt in 2018 zijn racedebuut

Op de dag waarop drie fabrikanten (Audi, BMW en Bentley) gelijktijdig hun eindejaarsfeest houden en de plannen voor 2018 bekendmaken, kondigde Bentley een verandering in zijn rijderskader aan. Komend seizoen neemt Jules Gounon de plek van Oliver Jarvis in en is daarmee een van de zes 'Bentley Boys'. Gounon maakt de overstap vanuit de ADAC GT Masters, waarin hij dit jaar met de Callaway-Corvette de titel won. Tevens was hij succesvol met Audi, met name in de vorm van de overwinning tijdens de Total 24 Hours of Spa. Jarvis vond zoals al eerder gemeld onderdak bij het Mazda-fabrieksteam Joest Racing voor een volledig seizoen in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Voor Bentley wordt 2018 een belangrijk jaar, want er wordt voor het eerst geracet met de tweede generatie van de Continental GT3.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Gounon is de enige nieuwkomer in het Bentley-kader, waarin verder de beide Britten Guy Smith en Steven Kane, de Spaanse Oostenrijker Andy Soucek, de Belg Maxime Soulet en de Monegask Vincent Abril werden gehandhaafd. "Constantheid is in de lange-afstandsracerij van groot belang", zegt Bentley-sportdirecteur Brian Gush. "Dat vijf van onze rijders terugkeren om hun langdurige relatie met ons voort te zetten, stelt ons in staat van jaar tot jaar sterker te worden en toont ook de loyaliteit binnen ons team aan."

Voor het vijfde jaar op rij zal het Bentley Team M-Sport deelnemen aan de Endurance Cup van de Blancpain GT Series, terwijl voor het eerst ook de volledige Intercontinental GT Challenge op het programma staat. Zoals al gemeld zet Bentley tijdens de eerste IGTC-wedstrijd, de 12 Uur van Bathurst, nog de oudere versie van de Continental GT3 in. Vanaf de seizoensstart van de Blancpain-serie op Monza is dan ook de nieuwe Continental GT3 gehomologeerd en klaar voor de wedstrijdinzet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet