Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: 60 auto's op voorlopige inschrijflijst Liqui-Moly Bathurst 12 Hour 2018

171215 Bathurst
Een van de mooiste races van het jaar, we kijken er nu alweer naar uit!

Vandaag sluit de inschrijving officieel, maar vanmorgen al publiceerde de organisatie van de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour de voorlopige inschrijflijst voor de komende editie van het evenement. Over zeven weken, van 2 tot en met 4 februari, vormt de race op het Mount Panorama-circuit in Australië wederom de seizoensstart van de Intercontinental GT Challenge. Op de voorlopige deelnemerslijst staan niet minder dan 60 auto's van 13 verschillende merken, waarbij ruim de helft van het veld gevormd wordt door GT3-auto's in de 'outright'-klasse en de BRM Chronographes Pro-Am-divisie. Er zijn nog geen namen van rijders vrijgegeven, maar zeker is in ieder geval al dat Jeroen Bleekemolen na enkele jaren afwezigheid in Bathurst weer in actie komt, ditmaal met de Porsche 911 GT3 R van Black Swan Racing, waarmee hij het volledige Intercontinental GT Challenge-seizoen rijdt. Daarnaast rekenen we op de deelname van Robin Frijns in één van de twee WRT-Audi's die zijn ingeschreven.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Audi is met tien R8's het best vertegenwoordigd in de GT3-klasse. Teams uit Australië en Nieuw Zeeland krijgen daarbij versterking van het succesvolle en gerenommeerde Belgische team WRT, dat eveneens twee auto's op de lijst heeft. Voor het Bentley-fabrieksteam M-Sport vormt Bathurst het laatste optreden met de huidige generatie van de Continental GT3, voordat de opvolger in de loop van 2018 zijn opwachting maakt. BMW is erbij met drie M6 GT3's, twee van het fabrieksondersteunde Australische team SRM, met ondermeer Timo Glock en Philipp Eng, plus één auto van het Duitse Schnitzer-team. Bij Ferrari ontbreekt vooralsnog het dit jaar winnende team Maranello Motorsports – hoewel er vandaag dus nog kan worden ingeschreven – maar het Italiaanse merk kan in ieder geval al rekenen op Trass Family Motorsport uit Nieuw Zeeland. McLaren, dat in 2016 in Bathurst won, is met drie auto's vertegenwoordigd, terwijl Mercedes-AMG zes GT3's in het veld heeft, inclusief Strakka Racing met twee auto's en de Australische teams Scott Taylor Motorsport en Mark Griffith. Porsche, dat afgelopen week een volledige fabrieks-line-up met Romain Dumas, Dirk Werner en Fred Makowiecki voor het IGTC-seizoen aankondigde, kan rekenen op het Duitse fabrieksteam Manthey Racing plus de Amerikaanse teams Black Swan en Competition Motorsport.

De B-klasse voor Bathurst omvat vijf Porsche 911 GT3 Cup-auto's, terwijl de C-klasse, voor GT4's, de wereldwijde groei van de GT4-categorie reflecteert met niet minder dan 13 auto's, het grootste GT4-veld dat tot nu toe op het zuidelijk halfrond racete. Onder die 13 auto's bevinden zich drie nieuwe BMW M4 GT4's, daarnaast worden er Ginetta's, KTM's en Porsches verwacht. De Invitational-class telt elf auto's, waaronder drie nieuwe MARC II-silhouet-auto's en zes oudere MARC's, plus twee auto's van Daytona Sportscars.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet