IndyCar

Indycar: Carlin Motorsport met Max Chilton en Charlie Kimball in Indycar

Het team van Trevor Carlin maakt volgend jaar de stap naar Indycar. Na GP2, GP3, F3, WSR by Renault 3.5L, Porsche Supercup en Indy Lights maakt het team van de Brit nu definitief de grote stap naar Indycar. Als rijders werden Max Chilton en Charlie Kimball voor 2018 gecontracteerd.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Gallagher sponsoring
Sponsor Gallagher verhuist van Ganassi naar Carlin in 2018.

Carlin Motorsport met Max Chilton en Charlie Kimball in Indycar
In 2015 maakte Carlin de stap naar Amerika in Indy Lights met Ed Jones die de eerste twee wedstrijden voor het team won. Later dat jaar behaalde Chilton de allereerste oval-overwinning voor het team. Chilton kwam in 2009 voor het team van Carlin in de F3 uit.

Charlie Kimball kwam al in 2005 voor het team van Carlin in de Formule 3 en WSR by Renault 3,5L uit. Vanwege Type 1 diabetes ontstond er een relatie met sponsor NOVO Nordisk die Kimball al tien jaar lang ondersteunt. De afgelopen jaar zeven jaar kwam Kimball voor het team van Chip Ganassi uit Chilton wordt al jaren gesponsord door Gallagher, een internationale verzekeringsmaatschappij.

Carlin zet twee Dallara Chevrolets in en is daarmee voorlopig het eerste Britse team in Indycar. Trevor Carlin: "Wij zijn ontzettend verheugd om onze deelname aan Indycar aan te mogen kondigen. Dit is het resultaat van een lange termijn ambitie van ons team. Wij zullen de uitdaging niet onderschatten en de competitie die voor ons ligt. Maar ik heb het volste vertrouwen in een jong en gepassionneerd team dat teammanager Colin Hale en ik hebben samengesteld. Naast Indycar continueert men bij Carlin het F2 programma in Europa.

Carlin F3
Carlin Motorsport was met Lando Norris succesvol in de F3 afgelopen jaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet