Groeten uit ...

Div: Groeten uit Weissach - Porsche Night of Champions 2017

171211 Porsche Welcome
Zoeken naar je eigen naam hoort er bij de ingang van de Porsche Night of Champions bij

Christian Ried, die met Porsche 911 RSR's van zijn team Dempsey-Proton Racing deelnam aan de ELMS en de GTE-Am-klasse van het FIA WEC, heeft dit jaar de jaarlijkse Porsche Cup voor privérijders gewonnen. De Duitser volgt daarmee in de voetsporen van ondermeer onze landgenoten Gijs van Lennep, in 1970 de eerste winnaar van de Porsche Cup, en Jaap van Lagen, die de prijs voor de succesvolste Porsche-privérijder in 2014 won. Ried nam de bijbehorende beker afgelopen zaterdagavond in ontvangst tijdens de traditionele 'Night of Champions' van Porsche Motorsport in Weissach, waar ook de Nederlanders Xavier Maassen als winnaar van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en Larry ten Voorde als rookie-titelwinnaar in de Porsche Carrera Cup Deutschland aanwezig waren. Bij deze een impressie van wat we verder nog in Stuttgart tegenkwamen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

171211 Porsche Ried

Christian Ried (midden) ontving de Porsche Cup als prijs voor de succesvolste Porsche-privérijder en krijgt een nieuwe 911 ter waarde van 120.000 Euro. Links Porsche-bestuursvoorzitter Oliver Blume, rechts Dr. Wolfgang Porsche, voorzitter van de raad van commissarissen en initiatiefnemer van de prijs, die in 1970 aan Gijs van Lennep voor het eerst werd uitgereikt.

171211 Porsche Steiner

Het 'Casino', de grote zaal op het testcomplex van Porsche in Weissach, was met 600 genodigden van over de hele wereld nagenoeg tot de laatste plaats gevuld, al lieten enkelen verstek gaan vanwege de winterse weersomstandigheden.

171211 Porsche Maassen

Xavier Maassen was aanwezig als winnaar van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Over zijn plannen voor volgend jaar zei Maassen: "Het zou mooi zijn als ik de deelname aan de Cup Challenge Benelux bijvoorbeeld zou kunnen combineren met GT-races in Azië, maar concrete plannen zijn er nog niet. Als je wat weet, houd ik me aanbevolen." Bij deze. Via AUTOSPORT.NL leggen we desgewenst graag het contact.

171211 Porsche Voorde

Larry ten Voorde won het afgelopen seizoen de rookie-titel in de Porsche Carrera Cup Deutschland, waarbij hij ondermeer Porsche-fabrieksjunior Thomas Preining versloeg. Komend jaar komt hij opnieuw uit in de Duitse cup, die zoals gemeld deel gaat uitmaken van het programma van de ADAC GT Masters-weekeinden. Daarbij zet Ten Voorde de samenwerking met het team Deutsche Post by Project 1 (dat voor veel mensen nog gewoon Tolimit heet) voort.

171211 Porsche Jacques

Niet als coureur (die tijd, ondermeer in de Formule Opel, ligt inmiddels al enkele decennia achter hem) maar als technicus was Jacques Hendrikse succesvol met de 911 RSR in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Hendrikse vormt daarbij de link tussen het Amerikaanse team CORE Autosport, dat in opdracht van Porsche de inzet van de fabrieksauto's verzorgt, en de sportafdeling in Weissach.

171211 Porsche Walz

Matthias Müller (r.), bestuursvoorzitter van het Volkswagen-concern, is eigenlijk een Porsche-man in hart en nieren. Voor zijn vertrek naar Wolfsburg in het najaar van 2015 was hij bestuursvoorzitter van Porsche en gaf in die hoedanigheid destijds ook het groene licht voor het LMP1-project van het merk uit Stuttgart. De gelegenheid om bij de afsluiting van dit succesvolle programma aaanwezig te zijn liet hij zich dan ook niet ontgaan. Hier poseert hij voor de Stuttgarter fotograaf Christoph Sage met Jörg Walz, directeur marketing en communicatie van de Schaeffler-groep, die bij uitgever Delius-Klasing een boek publiceerde dat de rijke geschiedenis van Porsche aan de hand van modelauto's weergeeft.

171211 Porsche kunstenaar

'Racetape' is in de autosport een onmisbaar attribuut. Dat dat ook op een andere manier kan worden gebruikt, liet een kunstenaar tijdens de 'Night of Champions' zien door een afbeelding met drie 911 RSR's en een 919 Hybrid met behulp van tape te vervaardigen.

171210 Porsche LMP1 LeMans

Het kant en klare resultaat was aan het eind van de avond te bewonderen, met de originele 919 Hybrid LMP1 ervoor.

171211 Porsche 964 Cup

Buiten voor de ingang stond een 964 in Cup-versie opgesteld als verwijzing naar het feit dat de Supercup dit jaar het 25-jarig bestaan vierde.

171211 Porsche GT2 RS

De 911 GT2 RS is imiddels volledig uitverkocht, naar we begrepen.

171211 Porsche Museumparking

Natuurlijk moesten we ook nog even in het Porsche Museum langs, een 'must' als je in Stuttgart bent. En uw redacteur kon de verleiding niet weerstaan om zijn auto even naast de Dauer-962 te parkeren, die om welke reden dan ook op zaterdagmiddag tijdelijk in de parkeergarage gestald was.

171211 Porsche Weihnachte

En met deze passende kerstroet vanuit Zuffenhausen sluiten we onze impressie van de 'Night of Champions' af.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet