Diversen

Div: RaceFan F1 'Finish' 2017 gepresenteerd

2017 Groepsfoto
Een gevarieerd gezelschap van coureurs was aanwezig voor de boekpresentatie van Anjès Verhey

Autosport is vol dynamiek, maar bepaalde tradities zijn het waard om in stand gehouden te worden. Zo ook de jaarlijkse presentatie van het boek RaceFan F1 'Finish' van Anjès Verhey in het restaurant 'De Goede Gooier' in Blaricum. Ook vandaag weer hadden tal van prominenten uit de Nederlandse autosport en de automobielbranche de winterse weeromstandigheden getrotseerd voor de tocht naar Het Gooi, waar Anjès Verhey de eerste twee exemplaren van haar boek uitreikte aan Jan Lammers en Huub Dubbelman, die zijn laatste officiële werkdag als manager Corporate Communications van Mercedes-Benz Nederland beleefde. Een impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

2017 Anjes Jan Huub 2
Huub Dubbelman en Jan Lammers namen van Anjès Verhey de eerste exemplaren in ontvangst.

Racedynastie Bleekemoleb Coronel
Uw redacteur nam zoals gebruikelijk de presentatie voor zijn rekening. Hier twee Nederlandse autosportdynastieën bijeen: de Bleekemolens en de Coronels. Jeroen Bleekemolen kwam vrijwel rechtstreeks vanuit Daytona, waar hij deze week de IMSA-test ter voorbereiding op de Rolex 24 met Mercedes-AMG voor zijn rekening nam. Sebastiaan Bleekemolen kondigde aan, volgend jaar in ieder geval de Hankook 24H SILVERSTONE met de SEAT Leon TCR te rijden, en mogelijk ook weer de nodige internationale Renault Clio Cup-wedstrijden. "Ik rijd ook wel weer, tenminste als ik mag van Sebastiaan", zei 'pater familias' Michael Bleekemolen. Tom Coronel was zeer verheugd over het nieuws dat er volgend jaar in het WTCC met TCR-auto's gereden gaat worden. "Ik heb nog nergens getekend, maar ik ben optimistisch", zei hij. Tim Coronel verheugt zich al volledig op de Dakar-rally, waarin hij in januari samen met Tom een team zal vormen.

2017 Gijs Patrick Erik
De volgende interviewronde omvatte Gijs van Lennep, die alweer uitkijkt naar diverse historische evenementen in 2018, met als hoogtepunt de drie- tot vierjaarlijkse Porsche Rennsport Reunion op Laguna Seca in september. "Die staat al in mijn agenda!", zei de tweevoudig Le Mans-winnaar. Patrick Huisman, Mr. Supercup met vier titels en een recordaantal overwinningen, heeft voor volgend jaar nog geen concrete plannen: "Er zijn wat gesprekken gaande, maar ik zet mezelf niet onder druk." Erik Weijers van Circuit Zandvoort keek alvast vooruit op 2018: "ADAC GT Masters en DTM komen terug, daarnaast de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen tijdens het Pinksterweekeinde, en natuurlijk de Historic Grand Prix Zandvoort met de nieuwe FIA Historic Formula 3 Cup als mooie aanvulling."

2017 Rene Dillon
Dillon Koster kondigde aan, misschien wel weer met een Clio te gaan rijden. "Zo'n TCR-auto is machtig mooi, maar Clio's zijn ook wel heel leuk om mee te racen!"

2017 Rene Indy
Indy Dontje gaf te kennen, zijn zinnen te zetten op een programma in het VLN-kampioenschap en de
24-uursrace op de Nürburgring. "Daarnaast ben ik druk met onze kartbaan in Lelystad, waar we ook volgend jaar weer een talentenjacht organiseren, en mijn bedrijf in rijvaardigheidstrainingen", zei hij.

2017 De Jong Rene
Natuurlijk mocht ook de rallysport niet ontbreken: Bob de Jong vertelde enthousiast over de door hem in samenwerking met Vincent van Danzig geïniteerde Eurol R5 Challenge. De Jong zelf maakte het afgelopen najaar de overstap naar een Hyundai in R5-specificatie en wildaarmee ook het komende seizoen in actie komen.

2017 Van Oord Rene
Stan van Oord komt in 2018 uit in de Sportklasse van de Supercar Challenge met een SEAT Leon TCR, die hij zal delen met Dennis de Borst van het FEBO Racing Team. "Dennis is de afgelopen twee seizoenen al kampioen geworden, dus ons doel is de derde titel op rij", zo liet Van Oord geen twijfel over zijn ambities.

Het boek RaceFan F1 'Finish' van Anjès Verhey doet verslag van alle Formule 1-Grands Prix. Daarnaast is er een apart katern met aandacht voor ondermeer de activiteiten op Circuit Zandvoort, DTM, Racing Team Nederland in de 24 Uur van Le Mans, de Conrad Mazda MaX5 Cup, de sportactiviteiten van Citroën, DS, Ford, Peugeot en Renault, KNAF Talent First, Formido Talentscouting en de Dakar-rally met Tim en Tom Coronel. Het boek is te koop in alle bekende boek- en tijdschriftenzaken voor 14,95 Euro. Online bestellen (zolang de voorraad strekt) kan via www.f1racefan.com.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet