TCR Series

WTCC: Vaarwel FIA WTCC, welkom FIA WTCR

tcr-hungary-vernay

Na maanden van speculatie heeft de FIA World Motor Sport Council vanavond bevestigd dat het FIA WTCC vanaf het komend seizoen wordt omgedoopt in WTCR, World Touring Car Cup. Zoals verwacht zal het nieuwe kampioenschap het TCR-reglement gebruiken.

Tekst: Marcel ten Caat en René de Boer (Twitter: @marceltencaat/@renendeboer)
Foto: PR

Het besluit van de FIA betekent dat officieel vanaf vrijdag 8 december het WTCC op zal houden te bestaan. In 2018 en 2019 zal Eurosport Events Limited als promotor van het WTCR optreden. Het kampioenschap verliest de WK-status en zal de komende twee seizoenen als FIA World Cup de boeken in gaan. Verwacht wordt dat er na 2019 wordt overgegaan op het zogeheten 'Class 1'-reglement, dat ook in de DTM en de Japanse Super GT's wordt toegepast.

Het WTCR vervangt tegelijkertijd ook de TCR International Series en zal voorbehouden zijn aan privéteams. Fabrieksteams zijn niet toegestaan en er zal ook geen constructeurstitel worden vergeven. De FIA maakte tevens bekend dat elk team minimaal twee auto's zal moeten inzetten en dat er maximaal 26 auto's zullen kunnen deelnemen. Het inschrijfgeld voor een team van twee auto's bedraagt 150.000 Euro.

Hoewel de kalender voor 2018 nog niet bekend werd gemaakt, heeft AUTOSPORT.nl uit betrouwbare bron vernomen dat deze in grote lijnen hetzelfde is als de FIA WTCC kalender van dit seizoen. Het seizoen zou wederom van start gaan in Marrakech en na een handjevol races in Europa en Zuid-Amerika in Azië eindigen. Daarbij wordt Motegi als locatie voor de Japanse ronde vervangen door Suzuka, en wordt Macau de plaats van handeling voor de seizoensfinale, zoals dat jarenlang in het FIA WTCC een goede traditie was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet