TCR Series

WTCC: Vaarwel FIA WTCC, welkom FIA WTCR

tcr-hungary-vernay

Na maanden van speculatie heeft de FIA World Motor Sport Council vanavond bevestigd dat het FIA WTCC vanaf het komend seizoen wordt omgedoopt in WTCR, World Touring Car Cup. Zoals verwacht zal het nieuwe kampioenschap het TCR-reglement gebruiken.

Tekst: Marcel ten Caat en René de Boer (Twitter: @marceltencaat/@renendeboer)
Foto: PR

Het besluit van de FIA betekent dat officieel vanaf vrijdag 8 december het WTCC op zal houden te bestaan. In 2018 en 2019 zal Eurosport Events Limited als promotor van het WTCR optreden. Het kampioenschap verliest de WK-status en zal de komende twee seizoenen als FIA World Cup de boeken in gaan. Verwacht wordt dat er na 2019 wordt overgegaan op het zogeheten 'Class 1'-reglement, dat ook in de DTM en de Japanse Super GT's wordt toegepast.

Het WTCR vervangt tegelijkertijd ook de TCR International Series en zal voorbehouden zijn aan privéteams. Fabrieksteams zijn niet toegestaan en er zal ook geen constructeurstitel worden vergeven. De FIA maakte tevens bekend dat elk team minimaal twee auto's zal moeten inzetten en dat er maximaal 26 auto's zullen kunnen deelnemen. Het inschrijfgeld voor een team van twee auto's bedraagt 150.000 Euro.

Hoewel de kalender voor 2018 nog niet bekend werd gemaakt, heeft AUTOSPORT.nl uit betrouwbare bron vernomen dat deze in grote lijnen hetzelfde is als de FIA WTCC kalender van dit seizoen. Het seizoen zou wederom van start gaan in Marrakech en na een handjevol races in Europa en Zuid-Amerika in Azië eindigen. Daarbij wordt Motegi als locatie voor de Japanse ronde vervangen door Suzuka, en wordt Macau de plaats van handeling voor de seizoensfinale, zoals dat jarenlang in het FIA WTCC een goede traditie was.

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 december 2017 10:29

  Met een inschrijfgeld van €150.000,- zullen de fabrikanten toch echt moeten bijspringen. Wat een geld!

  • 5
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 december 2017 10:30

  Jammer dat er maar 26 (+2) auto's mogen meedoen. Had er liever 40 gezien...

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 december 2017 15:44

  In het geval van 40 auto's krijg je dezelfde situaties als in TCR Germany, waar er vele races bijna enkel onder de safety car verreden werden. Op dat vlak vind ik dit juist een positieve regel.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 december 2017 15:51

  De FIA kan rijkelijk haar zakken vullen met anderhalve ton inschrijfgeld per team. Volstrekt absurd.

  • 0
  • 0
   
  Dirk 07 december 2017 16:14

  Ik ben ook benieuwd hoe die kosten zijn vergelen met de huidige TCR International Series. Maar ik ben vooral benieuwd wat er met TCR gaat gebeuren ná die 2 jaar overgangsperiode?

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 07 december 2017 19:46

  @Dirk: TCR International: The Series full season entry fee is 40.000 euros per car / WTCC: The sum of the Championship entry fee is 39’000 euros. Bron: http://tentenths.com/forum/showpost.php?p=3785565&postcount=68

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet