DTM

DTM: Voorbeschouwing DTM Nürburgring. Schneider kan kampioenschap beslissen

"Komend weekeinde al kan Mercedes-coureur Bernd Schneider de strijd om de titel in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) in zijn voordeel beslissen. Voor het raceweekeinde op de Nürburgring, de voorlaatste ontmoeting van het seizoen, staat de routinier 59 punten voor op zijn merkgenoot Klaus Ludwig en Opel-coureur Manuel Reuter. In feite kan Schneider de titel dus nauwelijks meer ontgaan. Ook in de Formule 3 lijkt de beslissing nabij, hier heeft de Italiaan Giorgio Pantano de beste kaarten in handen.

Tekst: René de Boer
Foto's: PR / Willem J. Staat

Vanaf vrijdag staat de Nürburgring geheel in het teken van de 62e editie van het Int. ADAC Eifelrennen, een van de oudste racemeetings van Europa. De beide DTM-races vormen natuurlijk het hoogtepunt van het evenement. "Er is nog niets beslist, maar het ziet er in ieder geval goed voor mij uit", weet Bernd Schneider na zijn overwinning bij de laatste race in Oschersleben. "De druk ligt nu volledig bij de concurrentie, waardoor ik het wat rustiger aan kan doen." De enige twee rijders die Schneider nog van de titel zouden kunnen afhouden, is zijn Mercedes-collega Klaus Ludwig en Opel-rijder Manuel Reuter, de best geklasseerde man van het merk uit Rüsselsheim. Reuter reed in Oschersleben tweemaal op het podium en is daardoor extra gemotiveerd. Ook het dappere Abt-Audi-team wil op de ingeslagen weg voortgaan. In Oschersleben waren er de eerste punten voor de kleine Abt-Audi TT-R's en als het aan teambaas Hans-Jürgen Abt ligt, komen er op de Nürburgring nog enkele punten bij.

In het Duits Formule 3-kampioenschap is de Italiaanse KMS-rijder Giorgio Pantano al dichtbij de titel. Met nog vier races te gaan bedraagt zijn voorsprong 36 punten. De Duitse coureur Alex Müller klom in Oschersleben op naar de tweede plaats in de puntenstand, terwijl André Lotterer een positie verloor. Müller is erop gebrand om goed te scoren, zodat hij in stijl afscheid kan nemen van de Formule 3. Voor volgend jaar aast hij op een plekje in het Della Penna-team voor de Amerikaanse ChampCar-serie. De toekomst van Pantano ligt waarschijnlijk in de Formule 3000. Daarvan zijn de beide Van Amersfoort-coureurs Jeroen Bleekemolen en Tom van Bavel voorlopig nog ver verwijderd. De resultaten vallen dit seizoen tot dusver nog enigszins tegen. Bij de vorige races op de Nürburgring stond Van Bavel echter tweemaal op het podium Ð het team uit Eemnes zou dit succes komend weekeinde natuurlijk graag willen herhalen! Als alles goed gaat is ook Elran Nijenhuis er weer bij. Tijdens de vorige races moest de Assenaar verstek laten gaan wegens een blessure.

Naast de Formule 3 en de DTM komen op de Nürburgring ook de Duitse Porsche Carrera Cup, de ADAC VW Lupo Cup, de ADAC VW New Beetle Cup en de BMW Formel ADAC Meisterschaft / BMW ADAC Formel Junior Cup in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet