Groeten uit ...

Formule E: Groeten uit Hongkong

IMG 9881

Freestyle-skiër Jon Olssen, tevens fervent autoliefhebber en Youtube-held, reed enkele demonstratieronden met een Formule E-auto. "Het waanzinnigste dat ik ooit beleefd heb", vond hij, al wagen we dat gezien zijn woeste ski-escapades te betwijfelen.

IMG 9885

Scheidend Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich was ook bij de media een gevraagd gesprekspartner, zoals hier bij Andrew Cotton, hoofdredacteur van Racecar Engineering.

IMG 9901

Elders zagen we Bruce Lok, deze lokale fan van Renger van der Zande, terwijl we ook iemand met een Tom Coronel-shirt zagen rondlopen.

IMG 9908

Na afloop van de race op zondag gaf Daniel Abt talloze interviews, toen nog in de veronderstelling dat hij de race gewonnen had.

IMG 9907

Bij het team stond de champagne klaar om het succes te vieren.

IMG 9911

Zoals bekend bleek de realiteit uiteindelijk anders, hoewel Abt daar als rijder natuurlijk niets aan kan doen. Zo'n drie uur na de finish van de race werd de auto terug naar de tent van het team gebracht, maar was nog steeds onder 'parc fermé'-condities, zodat er hekken omheen werden geplaatst. Voor Abt was het zuur dat hij zijn overwinning kwijtraakte. "Maar ik ben er zeker van dat we hem snel weer op het podium zullen zien", zei Audi-teambaas Allan McNish. En daarmee sluiten wij onze reportage af.

 
 


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet