Groeten uit ...

Formule E: Groeten uit Hongkong

IMG 9781

AUTOSPORT.NL was niet het enige Nederlandse medium dat in Hongkong ter plekke vertegenwoordigd was, want De Telegraaf had verslaggever Erik van Haren afgevaardigd (hier rechts op de foto, samen met PR-man Ard van den Eijnde van Audi-importeur Pon), die een uitgebreide reportage in de krant van gisteren verzorgde, ondersteund met beeldmateriaal van Frits van Eldik, die ook in Hongkong was.

IMG 9783

Op vrijdagavond verzorgde Audi Hong Kong een ontvangst op de China Merchant Wharf Pier, waar ondermeer een Audi R8 LMS en een Audi RS 3 LMS van het team Phoenix Racing Asia stonden opgesteld. Tevens werd de Audi RS 5 Coupé er voor de lokale markt in Hongkong geïntroduceerd.

IMG 9792

Dr. Wolfgang Ullrich stond in het bijzonder in de schijnwerpers, want het Formule E-evenement was zijn laatste officiële optreden na 24 jaar als sportdirecteur bij Audi. Hier op de foto met Lothar Korn, managing director van Audi Hong Kong.

IMG 9804

Op zaterdag was het al vroeg dag, want om 7.00 uur stond al de eerste vrije training op het programma. Series in het voorprogramma kent de Formule E dit seizoen nog niet, volgend jaar gaat een serie met de Jaguar I-Pace van start waarvoor het RLL-team van Bobby Rahal (ooit Jaguar-teambaas in de Formule 1) zich als eerste team heeft aangemeld. In Hongkong bestond het voorprogramma op de baan uit de nodige demonstratieritten, ondermeer met de Roborace, een onbemand autonoom rijdend prototype, dat hier door de paddock geduwd wordt.

IMG 9807

De Zwitserse Rahel Frey (r.) was in Hongkong aanwezig als co-commentator voor de Duitse Eurosport, samen met Oliver Sittler. Frey kent het racen in Azië goed vanwege drie seizoenen in de Audi R8 LMS Cup aldaar.

IMG 9823

Twee bekende coureurs die dit weekeinde niet raceten: Tom Blomqvist (l.), officieel ingeschreven voor het Amlin-Andretti-team, maar in Hongkong op verzoek van de sponsor vervangen door Kamui Kobayashi, en de recent tot Japans Super-GT-kampioen gekroonde Nick Cassidy. Voor de Nieuw-Zeelander was het een bezoek om de Formule E eens van nabij te bekijken. "Ik heb het in Japan geweldig naar mijn zin en ik wil er voorlopig niet meer weg, maar vanuit Tokio is het maar vier uur vliegen, en ik wilde het graag eens zien", aldus Cassidy.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet