Formula Renault 2.0

Advertorial: Is de Formule Renault NEC jouw volgende stap?

NEC3

Heb jij het talent, de inzet en ambitie om de eerste stap naar de Formule 1 te zetten, dan is de Formula Renault Northern European Cup (NEC) jouw opstap naar een professionele carrière.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

NEC5


De Formula Renault NEC is een door de FIA goedgekeurde internationale race serie die talentvolle rijders helpt bij de volgende stap in hun carrière. De races vinden met name plaats op F1 circuits in Europa. Een aantal professionele teams biedt jonge rijders de kans om ervaring op te doen in de Formula Renault 2.0 single seater. Zij richten zich op het trainen, begeleiden, coachen van hun rijders en geven continu feedback om zo tot het grootst mogelijke resultaat te komen.

NEC4

Succesvolle rijders als Valtteri Bottas, Daniil Kvyat, Carlos Sainz jr., Sebastian Buemi, Stoffel van Doorne, Kevin Magnussen, Antonio Felix da Costa en Robin Frijns gebruikten de Formula Renault NEC als opstap naar het hoogste niveau. Ook Lando Norris (kampioen 2016) begon zijn internationale carrière bij de Formula Renault NEC en wordt F1 testrijder voor het McLaren team in 2018.

NEC2

In totaal gebruikten 14 van de huidige F1 coureurs de Formula Renault 2.0 als opstap voor hun carrière.

Denk jij de uitdaging aan te kunnen, neem dan contact op met ons of één van onze vaste teams.

Meer informatie vind je op www.necup.com/teams

Voor overige vragen kun je contact opnemen met onze Series Manager Jurgen Evers:

jurgen@mdh.nl

NEC1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet