24H Series

24H Series: Groeten uit de pitstraat van Dubai


De Niqaab is in
Vrijdags waagde zich een drietal aantrekkelijke Arabische jongedames in de pitstraat, die overigens erg makkelijk te betreden was. Ze hadden modieuze zonnenbrillen op en strakke spijkerbroeken aan, maar daarover geslagen zat wel het traditionele zwarte doek puls sjaal om het hoofd. De meisjes vermaakten zich opperbest en niemand die ze een strobreed in de weg legde. Dat overkwam tijdens de nachtelijke race-uren ook een drietal in Niqaab gehulde dames niet, die zich opzichtig rond de Equipe Verschuur pitbox ophielden. Nadere inspectie leverde wel een zestal twinkelende ogen op, waarvan er twee zo blauw waren als de Middellandse zee. Ze werden dan ook hartelijk geknuffeld door de leden van de equipe. En dat zal een Arabische wel uit haar hoofd laten als ze in het openbaar is.

Topevenement
Jürgen Alzen is bijzonder te spreken over het evenement in Dubai. “Het is voor veel coureurs een prima gelegenheid om ook in de winter scherp te blijven. Daarnaast is het voor de teams ook een uitgelezen kans om de allernieuwste techniek al flink aan de tand te voelen voordat het seizoen in Europa begint.

 480_Jurgen-Alzen1.jpg

Er wordt ook echt hard gereden. Alleen is het veld in de breedte noch te smal. De 24-uur van Dubai moet er nog een paar echt goede teams bij krijgen, dan is het helemaal top. Maar daar maak ik me geen zorgen over. Het goede nieuws zal ons vast wel vooruit snellen”. Dat de Duitse motorsportwereld de race nu al serieus neemt bleek ook uit de komst van twee vooraanstaande autosportjournalisten, waarmee zo goed als de hele Duitse pers betreken was.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet