Racing Shows

Racing Shows: Stijlvolle opening 50e Essen Motor Show. Premieres van Porsche, Ford en Renault

Vrijdag 1 december opende de Essen Motor Show voor de 50e maal haar deuren. In 1968 startte wijlen Jochen Rindt samen met de Duitser Wolfgang Schöller de eerste editie van de Jochen Rindt Show waarvan na 13 jaar de naam tot Essen Motor Show werd omgedoopt. Een succesformule voor de tuning en autosportbranches die mede door de crisisjaren hoogte-en dieptepunten kende.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Wolfgang Scholler
Initiatiefnemer Wolfgang Schöller mocht het jubileum van zijn "kindje niet meer meebeleven. Hij overleed enkele maanden geleden.


Stijlvolle opening 50e Essen Motor Show. Premieres van Porsche, Ford en Renault
Maar liefst 500 exposanten presenteren van 1-10 december hun nieuwe producten op de Essen Motor Show. Ford, Lada, Renault, Porsche, Peugeot, Shelby, Skoda en VW Motorsport zijn weer officieel vertegenwoordigd. De fabrikanten keren langzaam terug. Manthey Racing, Ford en Renault kwamen met autosportpremieres.

2017 Brabham BT23 C
Mooi eerbetoon aan Jochen Rindt. De fraaie Brabham BT23C van de ongekroonde Koning van de F2 uit 1967 kreeg een ereplaatsje in Essen.

Manthey Racing presenteerde een gloednieuwe Manthey Porsche GT3 Cup MR. Deze auto is speciaal ontwikkeld voor de VLN en de Creventic series. Bij Ford werd de GT4 Mustang voor de Europese markt gepresenteerd. Ook introduceerde men een Performance Pakket voor de diverse Ford modellen zoals de Ford Focus. Bij het Zwitserse Vukovic Motorsport zagen we voor de eerste maal de indrukwekkende Renault Megane TCR. De auto's zullen volgend jaar bestuurd worden door Franjo Kovac en Cora Schumacher.Shelby is voor het eerst in Essen vertegenwoordigd en hoopt met de F150 Trucks aansluiting op de Duitse en Europese Markt te vinden.

Brabham  BT23 C
Een auto die overigens enkele weken geleden voor miljoenen van de hand ging......

50 jaar AMG
AMG viert dit jaar 50-jarige bestaan en stond eerder dit jaar op diverse exposities ruimschoots onder de aandacht. Publiekstrekker bij Mercedes Fanworld is natuurlijk de fraaie AMG Vision Gran Turismo die eigenlijk voor het Playstation Gran Turismo 6 ontwikkeld werd. De auto werd overigens gebruikt in de Batman film "Justice League" Een fraaie publiekstrekker.

Opening 2
Stijlvolle opening van de 50e editie van de Essen Motor Show. Showtime again.

Le Mans tijdens Antwerpen Classic Salon.
Bij de opening van de 50e editie werd even stilgestaan bij beide grondleggers Jochen Rindt en Wolfgang Schöller. Beiden hebben het 50 jarige jubilieum niet mee mogen maken. De uit Essen afkomstige Schöller overleed drie maanden geleden. Bij SIHA lag dit jaar het thema op de Supersportwagens. Overigens goed nieuws uit SIHA hoek. Het Antwerp Classic Salon dat volgend jaar van 2-4 maart plaatsvindt staat volledig in het teken van 24U Le Mans. Traditioneel maakten wij een kleine rondgang.

2017 Opening 3
De burgermeester van Essen opent de 50e editie stijlvol in een Rolls Royce.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet